News Flash:

Papa Francisc va calatori cu pasaport argentinian

18 Februarie 2014
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc a ales sa calatoreasca în lume cu pasaport argentinian, a carui reînnoire a cerut-o autoritatilor argentiniene, a afirmat luni ministrul argentinian de Interne.
Pâna în prezent, predecesorii sai aveau obiceiul sa predea pasaportul tarii de origine si sa calatoreasca în lume cu un pasport emis de Vatican.
Papa l-a contactat saptamâna trecuta pe ambasadorul Argentinei la Roma, Juan Pablo Cafiero, "pentru a-l anunta ca vrea sa continue sa calatoreasca în lume cu pasaportul sau argentinian", a relatat ministrul argentinian de Interne, Florencio Randazzo.
Site-ul Ministerului de Interne a postat noua carte de identitate a lui Jorge Bergoglio, în care Suveranul Pontif apare în tinuta sa traditionala de culoare alba si purtând mitra papala.
"Noul gest al Papei în favoarea tarii noastre ne umple de mândrie. (...) El a ales sa-si reînnoiasca pasaportul si buletinul de identitate pentru a calatori în lume în calitate de reprezentant suprem al Bisericii Catolice cu un document de calatorie similar celui detinut de oricare cetatean argentinian", s-a felicitat ministrul.
El a sugerat, într-un comunicat, ca o echipa a autoritatilor argentiniene s-a deplasat la Vatican pentru a-i face o fotografie lui Francisc si pentru a proceda la prelevarea amprentelor sale digitale.
Pasaportul a fost emis la 14 februarie 2014 si este valabil pâna în 2024, Papa urmând sa-l primeasca la domiciliul sau de la Resedinta Sfânta Marta din Vatican, precizeaza ministerul.
Vaticanul este un stat suveran, iar Papa si cardinalii, care îsi au resedinta în acest stat, pot dispune de pasapoarte diplomatice eliberate de Sfântul Scaun. Mediafax.ro

papa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0852 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029264 (s)