News Flash:

Manifestantii opozitiei au evacuat sediul Primariei din Kiev

16 Februarie 2014
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
Manifestantii opozitiei ucrainene au evacuat, duminica, sediul Primariei din Kiev, ocupat din decembrie, ca reactie la eliberarea protestatarilor arestati.
"Am evacuat Primaria", a declarat liderul grupului care ocupa institutia, Ruslan Andriiko.

Primaria din Kiev, ocupata din 1 decembrie 2013, devenise "cartierul general" al miscarii de contestare a Administratiei Viktor Ianukovici, la fel ca Piata Independentei (Maidan).
Evacuarea Primariei este una dintre conditiile pentru aplicarea legii amnistiei în cazul celor 234 de protestatari eliberati vineri dar care ramân în continuare pasibili de pedepse cu închisoarea.
Toti cei 234 de manifestanti arestati în cursul protestelor din Ucraina au fost eliberati, dar anchetele vor continua, anunta vineri procurorul-general ucrainean, Viktor Pcionka. "Cele 234 de persoane fusesera arestate între 26 decembrie si 2 februarie. Niciuna nu mai este în detentie", a comunicat procurorul general al Ucrainei.
Pcionka a subliniat ca anchetele care vizeaza aceste persoane vor fi oprite doar daca vor fi întrunite conditiile stipulate prin legea amnistiei. "Daca vor fi întrunite conditiile legii amnistiei, cercetarile vor fi abandonate în decurs de o luna începând din 18 februarie", adauga procurorul general. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1012 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036436 (s)