News Flash:

Zeci de politisti si jandarmi pe strazi in Timisoara, in prima noapte de carantina partiala

9 Noiembrie 2020
562 Vizualizari | 1 Comentarii

La ora 0.00 a zilei de luni a intrat in vigoare carantina partiala in toata Romania, masura menita sa stavileasca raspandirea coronavirusului, care a ajuns deja la cote alarmante.

La Timisoara, de la miezul noptii, au fost organizate controale ale politiei si jandarmeriei pe strazi. Au fost opriti soferi in trafic, carora li s-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa respecte regulile si sa iasa din case doar motivat, cu declaratie pe proprie raspundere ori cu adeverinta de serviciu, timp de o luna.

Unii credeau ca abia de luni seara intra in vigoare noile restrictii, in vreme ce altii aveau deja asupra lor documentele necesare pentru deplasari pe timp de noapte.

Politistii le-au explicat oamenilor ca actiunea este una de instiintare si prevenire, nu au dat amenzi, insa le-au pus in vedere celor controlati ca din noaptea urmatoare, vor lua masuri impotriva celor care nu respecta carantina.

De altfel, amenda pentru nesocotirea deciziei autoritatilor este intre 500 si 10.000 de lei.

Va reamintim, la nivelul județului Timiș  se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23,00-5,00, cu următoarele excepții motivate de:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

– deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis, intrunit duminica la Timisoara, a adoptat decizia luata la nivel national.

Astfel, intreg Timisul se afla in carantina de noapte, in vreme ce 10 orase si comune, cu aproape toate satele apartinatoare, au intrat deja in carantina totala.

In Timis, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 6,21 la mie, in vreme ce in Timisoara, incidenta era duminica dimineata de 7,36 la mie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

cialis black is it safe  | #51978
Adauga comentariu

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0903 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033443 (s)