News Flash:

OMS: Ebola a facut 120 de morti in randul personalului medical

26 August 2014
957 Vizualizari | 0 Comentarii
Epidemia de Ebola a ucis pana in prezent 120 de membri ai personalului medical, in timp ce in cele trei tari cele mai afectate de acest virus mortal - Liberia, Guineea si Sierra Leone - nu exista decat unul sau doi medici la 100.000 de locuitori, a declarat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), informeaza marti AFP.
"Pana in prezent, peste 240 de membri ai personalului medical au dezvoltat boala in Guineea, Nigeria si Sierra Leone, si peste 120 au murit', a precizat OMS intr-un comunicat.
Mai multi factori stau la baza numarului mare de personal infectat, potrivit OMS, care mentioneaza lipsa de echipament de protectie individual (masti si manusi) si utilizarea lor gresita, numarul insuficient de medici care din cauza suprasolicitarii risca sa comita greseli.
'Epidemia actuala este diferita', a insistat OMS, care explica ca medicii si locuitorii din tarile afectate nu sunt 'familiari cu aceasta boala', care face sa domneasca 'frica in sate si orase intregi'.
'Primele simptome ale mai multor boli infectioase din regiune, cum ar fi malaria, febra tifoida si febra Lassa, sunt similare celor provocate de Ebola. Pacientii infectati au de cele mai multe ori nevoie de asistenta medicala de urgenta. Medicii si asistentele ar putea sa nu aiba niciun motiv sa banuiasca ca este vorba despre Ebola si nu vad necesitatea de a lua masuri de protectie', afirma OMS.
Potrivit ultimului bilant al OMS pentru data de 20 august, febra hemoragica a facut in total 1.427 de morti — 624 in Liberia, 406 in Guineea, 392 in Sierra Leone si 5 in Nigeria.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0899 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024411 (s)