News Flash:

Olimpicul timisorean medaliat cu aur in India vrea sa devină student la Oxford

13 Noiembrie 2013
2087 Vizualizari | 0 Comentarii
Marius Posa
Liceanul timişorean Marius Posa, medaliat cu aur în această vară la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului din India, vrea să-şi continue studiile universitare la Oxford, pentru a studia medicina.

'Am fost la un examen pentru completarea aplicaţiei pentru Oxford. Dacă vor dori să mă cheme, interviul va avea loc în decembrie. Am ales biologia celulară, medicina. Aş dori să studiez în Occident, cunosc bine limba engleza, Anglia sau Statele Unite. Eu aş dori medicina, dar îmi place şi biologia moleculară. Dacă voi fi admis la Oxford, voi merge acolo', a declarat marţi Marius Posa, într-o conferinţă de presă pe care i-a organizat-o Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Pentru rezultatul extraordinar, Marius a fost recompensat numai de conducerea Liceului Teoretic 'C.D. Loga', unde învaţă, cu o bursă de 5 mii de lei.

Deşi s-a apelat şi la administraţia judeţeană, eminentul adolescent nu a primit decât gesturi de admiraţie şi cuvinte de laudă.

'Noi de obicei recompensăm elevii de excepţie cu o strângere de mână. Nu este normal. Fiecare liceu, mai ales cele cu renume, să înfiinţeze câte o fundaţie (...) care să-i poată răsplăti şi pecuniar pentru rezultate deosebite la învăţătură, pentru activităţi extraşcolare de excepţie, pentru diverse concursuri', a declarat prof. Halasz Ferenc, inspector şcolar general adjunct Timiş.

Marius Posa este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional C.D. Loga, iar din primăvară, când a avut loc faza naţională a olimpiadei la Bucureşti, s-a pregătit câte cinci ore pe zi, iar la finele lunii august a mers pentru lecţii şi la Institutul Naţional de Meteorologie şi la Observatorul Astronomic.

la olimpiada halasz ferenc marius posa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006787 (s)