News Flash:

Olguta Vasilescu, anunt de ultima ora pentru viitorii pensionari

2 Octombrie 2017
1377 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu
Autoritatile nu au intentia de a egaliza varsta de pensionare a femeilor cu cea a barbatilor in noua Lege a pensiilor, deoarece in Romania nu exista acelasi standard si aceeasi medie de viata ca in Uniunea Europeana, unde tendinta de iesire la pensie este spre 70 de ani, a declarat, duminica, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la Romania TV.

"S-a tot discutat in aceasta perioada ca vrem sa intervenim la varsta de pensionare. Parerea mea este ca noi nu avem acelasi standard de viata si aceeasi medie de viata ca in Uniunea Europeana ca sa ne ducem dupa ei la 67 de ani, chiar tendinta este spre 70 de ani de iesire la pensie, si de egalizat femeile cu barbatii. Practic, ajungi sa cotizezi toata viata si te mai bucuri de pensie un an sau doi, daca mai apuci sa te bucuri de pensie. Din punctul acesta de vedere, noi nu avem de gand sa facem asta. Exista o directiva a Uniunii Europene care obliga Romania ca pana in 2030 varstele de pensionare sa fie egalizate la barbati si la femei, dar mai avem destul de mult pana in 2030 si vom mai vedea ce va mai fi pana atunci. Nu ne-am propus sa facem si nici in Programul de Guvernare nu figureaza asta", a precizat Vasilescu intr-o interventie la postul de televiziune.
Intrebata care vor fi categoriile ce vor beneficia de pensionare anticipata in noua Lege a pensiilor, ministrul Muncii a precizat ca in Programul de Guvernare se prevede o scadere cu sase ani a varstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii. De asemenea, ministrul a anuntat ca actualele pensii minime vor trece ca prestatii sociale in noua lege si se vor mari de la 520 de lei, la 640 de lei in 2018.

pensionare pensie directiva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005510 (s)