News Flash:

Oleksandr Turcinov, numit PRESEDINTE INTERIMAR al Ucrainei. Ianukovici este "responsabil de evenimentele tragice".

23 Februarie 2014
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
Oleksandr Turcinov
Presedintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov va prelua interimar functia de presedinte al tarii în locul lui Viktor Ianukovici, destituit sâmbata, potrivit unei rezolutii adoptate duminica de catre deputati. Presedintele Parlamentului le-a dat deputatilor termen pâna marti sa formeze o noua majoritate si un Guvern de unitate nationala.
UPDATE 15:09 - Basescu: România sustine independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei
România, ca stat vecin si membru al UE si NATO, sustine independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei, care trebuie urmarite si garantate de catre întreaga clasa politica ucraineana si de catre comunitatea internationala, declara presedintele Traian Basescu.
Potrivit unui mesaj transmis de Administratia Prezidentiala, cu privire la situatia din Ucraina, presedintele Traian Basescu saluta cele mai recente evolutii din criza interna profunda traversata de aceasta tara în ultimele luni.
În opinia sefului statului român, încetarea violentelor, renuntarea la reprimarea în forta si excesiva a protestelor cetatenilor ucraineni sunt preconditii pentru revenirea la un climat de liniste, necesar lansarii unui proces politic amplu de stabilizare interna a tarii.
Traian Basescu face apel la toti liderii politici din Ucraina sa manifeste "calm, retinere, pragmatism si prudenta, disponibilitate maxima la dialog si flexibilitate pentru obtinerea unui amplu consens absolut necesar pentru iesirea tarii din criza, stabilizarea climatului intern si redresarea economiei".
"Renuntarea la accente sau actiuni extremiste sau nationaliste ar contribui, de asemenea, la obtinerea consensului national", se mai arata în mesajul presedintelui Basescu.
Seful statului arata în mesajul sau ca "România, ca stat vecin si membru al Uniunii Europene si al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), sustine independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei, care trebuie urmarite si garantate de catre întreaga clasa politica ucraineana si de catre comunitatea internationala".
"Luând în considerare informatiile existente în prezent, redresarea economiei Ucrainei prin asistenta comunitatii internationale este unul dintre principalele obiective pe termen scurt si mediu, alaturi de asigurarea stabilitatii politice si sociale. Respectarea deplina a drepturilor fundamentale si a valorilor democratice trebuie sa guverneze deplin evolutiile din Ucraina în perioada urmatoare", sustine presedintele Traian Basescu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0818 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027974 (s)