News Flash:

Oficial: Timisoara este Capitala Nationala a Tineretului

6 Aprilie 2016
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara
Anul acesta, Timisoara este Capitala Nationala a Tineretului. Bugetul pentru evenimentele programate nu este foarte mare, iar de la Bucuresti nu se arata bani, insa primarul Timisoarei sustine ca urbea noastra este cea mai potrivita sa dea startul unui astfel de program, pentru ca orice tanar al orasului isi poate gasi loc de munca, aici neexistand somaj.
Timisoara este, oficial, prima Capitala a Tineretului din Romania. Se anunta un an incarcat pentru tineri, in care li se promite ca ideile lor vor fi ascultate si chiar puse in valoare.
„Este prima oara cand se intampla asa ceva in Romania… ma bucur ca in Timisoara. Ministerul Tineretului si Sportului isi arata intregul suport pentru acest concept, este primul dintr-un lung sir. Speram ca anul viitor sa fie si alte orase care sa isi asume acest titlu. Acele orase care devin Capitala Tineretului din Romania vor organiza Gala Nationala a Societatii Civile. De-abia astept sa ne vedem la Timisoara, in noiembrie, cand vom organiza aceasta gala”, a spus Andrei Popescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului.
Ce inseamna totusi acest titlu pentru Timisoara? Tinerii vor fi bagati in seama mai mult ca pana acum si vor putea propune fel de fel de proiecte. Sunt asteptate cu idei toate organizatiile de tineret din oras, scrie tion.ro.
„Tinerii au oportunitatea de a se implica in activitati in care in mod normal nu s-ar implica. Noi vom crea un cadru in care ei pot sa vina cu idei si propuneri de proiecte pe care tot ei le pot implementa. Fundatia vrea sa-si asume doar un rol de coordonare si cumva de consultanta si implicare pentru a sustine organizatiile si tinerii, dar, de fapt, toate activitatile si programele vor veni ca propuneri si implementare din partea tinerilor. Vor fi trei tipuri de proiecte, cele mai pe care le va implementa fundatia si la care speram sa aducem un numar foarte mare de tineri, gen concerte, proiectii, activitati in spatiul urban, plimbari pe biciclete, apoi vor fi activitati care se intampla in mod normal in Timisoara si care vor fi incluse sub umbrela capitalei si al treilea tip de proiecte sunt cele noi pe care organizatiile si tinerii le vor gandi si le vor implementa special pentru capitala si pentru care va exista un buget”, a explicat Simona Herczeg, coordonatorul programului Timisoara Capitala Nationala a Tineretului din Romania.
Potrivit acesteia, va fi organizat un fel de concurs, iar organizatiile de tineri vor putea aplica pe o platforma care va fi pusa la punct in perioada urmatoare.
„Programul se lanseaza, de fapt, pe 2 mai. Vom avea o sectiune unde pot fi propuse proiecte, nu vor avea un buget foarte mare, dar vor fi directionate pe pilonii programului. Vom avea si consultari, in aprilie, la care invitam toti tinerii si toate organizatiile”, ne-a mai spus Simona Herczeg.
Timisoara va gazdui cel putin la fel de multe evenimente cate au fost in Cluj in 2015

timisoara somaj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005167 (s)