News Flash:

Raluca Pruna: MCV si-a atins limita

5 Aprilie 2016
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
raluca pruna
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, luni seara ca, din punctul sau de vedere, Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si-a atins limita, punctand ca Romania are capacitatea la nivel institutional si legislativ de a monitoriza in continuare ceea ce intra sub incidenta MCV-ului.

"MCV a contribuit in mod decisiv la reformarea sistemului judiciar si la consolidarea acestuia. In masura in care au trecut 10 ani de cand mecanismul acesta a fost instituit printr-o decizie a Comisiei, cred ca ar fi oportun ca macar un orizont de timp, (...), deci un orizont in care sa stim ca acest mecanism se va ridica, cred ca un asemenea orizont este necesar. (...) Cred ca orice fel de mecanism de tipul acesta isi atinge la un moment dat limita si MCV-ul, din punctul meu de vedere, si-a atins limita si mai cu seama si-a atins limita in conditiile in care societatea romaneasca a aratat ca este matura si poate internaliza anumite procese", a spus ministrul Raluca Pruna.

Aceasta a aratat ca Romania are, la nivel institutional si legislativ, mecanismele prin care poate monitoriza ceea ce vizeaza acum MCV-ul. 

"Avem la nivel institutional si legislativ in Romania mecanismele prin care ne putem asigura ca ceea ce monitorizeaza MCV-ul va putea fi monitorizat in continuare nu de catre Comisia Europeana si expertii ei, ci de catre societatea romaneasca", a afirmat ministrul Justitiei.

mcv comisiei raluca pruna romania monitoriza ministrul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005599 (s)