News Flash:

Obisnuiesti sa bei cafeaua pe stomacul gol? Iata la cate riscuri te expui

23 Iulie 2017
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
bea cafea
Fara indoiala cafeaua are o sumedenie de beneficii, datorita faptului ca este bogata in antioxidanti. Insa licoarea energizanta pe care o savuram in fiecare dimineata ne poate face la fel de mult rau, mai ales daca este consumata pe stomacul gol.
Cafeaua este, conform miilor de studii realizate de universitati faimoase in intreaga lume, extremde benefica organismului uman, datorita unor antioxidanti care au rolul de a indeparta radicalii liberi de la nivelul organismului. Acestia fac parte din grupul acizilor clorogenici. Acestia se regasesc si intr-o serie de fructe pe care le consumam in mod regulat.
Potrivit studiilor, cafeaua este leacul pentru o serie de probleme cronice de sanatate, cum ar fi cancerul de colon.
Cu toate acestea, exista alte cercetari care arata ca antioxidantii din cafea pot avea efecte adverse asupra organismului nostru. Acest inconvenient intervine in momentul in care consumam cafeaua inaite de masa, pe stomacul gol.
Concret, consumul cafelei negre pe stomacul gol poate duce la o serie de afectiuni, in special din cauza faptului ca in tractul digestiv este produs acidul hidrocloric. Daca suferi de gastrita, cu siguranta te-ai confruntat cu senzatia arsurilor sau durerilor la nivelul stomacului.
Acest tip de acid este, in mod normal, ”folositor” pentru descompunerea mancarurilor, in cadrul procesului de digestie. Daca esti un impatimit al mancarurilor grele, acizii pot provoca probleme digestive, intrucat acestia pot intampina dificultati in a descompune proteinele.
Mai mult, atunci cand proteinele nu se descompun in totalitate, acest lucru poate duce la numeroase alte probleme, cum ar fi inlamarea intestinelor, balonare, colon iritabil si chiar cancer de colon.
De aceea expertii recomanda sa nu ne bem cafeaua pe stomacul gol, dimineata. Explicatia specialistilor? Nivelul de cortizol se ridica foarte rapid, iar organismul va avea nevoie de mai mult timp pentru a-l scadea, astfel incat sa ajunga la un nivel normal. Cortizolul este un hormon care ne controleaza ceasul biologic si abilitatea noastra de a ramane treji.
De asemenea, consumul cafelei pe stomacul gl ridica si nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stari de voma. Drept pentru care, cafeaua ar trebui consumata la o ora dupa ce v-ati trezit, si neaparat nu fara a manca ceva inainte. O felie de paine, un sendvis sau ceva oricat de mic poate fi mancat inaite de cafea. Unica.RO

cafeaua beneficii antioxidanti cafeaua stomacul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005480 (s)