News Flash:

Incident tragic!

O tânără a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă

10 Iulie 2024
66 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto telegrafonline ro

Conform informațiilor furnizate de Salvamont Prahova, un turist a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că o tânără a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici, în apropierea zonei Valea Spumoasă. Bărbatul a solicitat ajutorul de urgență, precizând că animalul a atacat femeia și a târât-o după el.

“O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, a coborât în rapel pe firul văii, unde a găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, au menționat salvamontiștii.

Un mesaj RO-Alert a fost emis în Bușteni pentru a avertiza populația cu privire la prezența unui urs în zonă. Echipajele Salvamont au încercat inițial să recupereze corpul folosind un elicopter, dar datorită împrejurimilor împădurite și a văii înguste, s-a decis să coboare pe jos în acea zonă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005612 (s)