News Flash:

O noua lovitura primita de Dinald Trump

16 Martie 2017
978 Vizualizari | 0 Comentarii
trump presedinte
O instanta federala din statul american Hawaii a blocat, miercuri seara (joi dimineata, ora Romaniei), noul decret emis de presedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetatenilor din state din Africa si Orientul Mijlociu, relateaza Reuters.
Judecatorul districtual Derrick Watson a dispus suspendarea de urgenta a prevederilor decretului prezidential antiimigratie, cu doar cateva ore inainte de intrarea in vigoare.
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis pe 6 martie o noua ordonanta executiva antiimigratie, impunand restrictii temporare de calatorie cetatenilor din sase tari situate in Africa si in Orientul Mijlociu, Irakul fiind eliminat de pe lista. Noua ordonanta a fost emisa dupa ce o masura similara, adoptata in ianuarie, a fost blocata de o instanta federala, in contextul in care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite.
Noua ordonanta prezidentiala vizeaza cetatenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan si Yemen. Irakul, care figura pe prima lista, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului, care a evocat colaborarea eficienta cu Bagdadul in combaterea terorismului.
Un oficial de la Casa Alba a explicat ca noile masuri vor intra in vigoare pe 16 martie, iar Donald Trump exprima speranta ca instantele judiciare nu vor mai avea argumente pentru suspendarea ordonantei executive.
Masurile, care vizeaza cetateni din state preponderent musulmane, urmau sa fie in vigoare 90 de zile, timp in care Administratia de la Washington va revizui modalitatile generale de verificare a strainilor care vin in Statele Unite. Spre deosebire de prima ordonanta, nu mai exista nicio referinta la criterii religioase, iar cetatenii sirieni vor fi tratati ca orice alt refugiat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008242 (s)