News Flash:

O lingurita pe zi din acest amestec te ajuta sa pierzi de 3 ori mai multa grasime

7 Octombrie 2017
1757 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta
Ucigasul obezitatii! O singura lingura pe zi te scapa de 15 kilograme pe luna!

Cea mai buna metoda de a slabi este sa-ti accelerezi metabolismul. Exista anumite alimente care fac asta in mod natural. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stiinte Medicale din Iran au realizat un studiu. Au format doua grupuri a cate 44 de femei cu probleme de greutate.

Timp de trei luni, femeile din ambele grupuri au consumat mai putin de 500 de calorii pe zi, doar din alimente sanatoase. Ce au mancat cei care au slabit 7 kilograme.

Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stiinte Medicale din Iran au realizat un studiu. Au format doua grupuri a cate 44 de femei cu probleme de greutate.

Timp de trei luni, femeile din ambele grupuri au consumat mai putin de 500 de calorii pe zi, doar din alimente sanatoase.

Primul grup a consumat 3 grame de pudra de chimen pe zi, combinata cu 140g de iaurt. Celalat grup a primit doar iaurtul simplu. Dupa trei luni, grupul care consumase chimen a slabit cu 7 kilograme mai mult decat grupul care consumase iaurt timplu.

Ce se intampla daca bei ceai de chimen in fiecare zi?

Chimenul este cunoscut din antichitate, de cand a fost utilizat atat ca si condiment pentru branzeturi, preparate din carne, cat si ca planta medicinala. Printre principalele beneficii pe care le ofera chimenul se numara imbunatatirea sistemului digestiv si intarirea sistemului imunitar.

Chimenul (Carum carvi) face parte din familia Apiaceae, din care face parte si morcovul. Este o planta care creste in zonele deluroase si de munte, atat spontan, cat si in culturi, rodind numai in al doilea an. Originar din Orient, prefera solurile argiloase, uscate si expuse la soare. Planta are un aspect similar cu cel al mararului, cu frunze fin ramificate, care cresc pe tulpini de 20-30 cm, dupa cum mentioneaza site-ul terapiinaturiste.ro. Frunctele (numite gresit seminte) sunt achene mici de circa 5 mm lungime, cafenii, ovalare, alungite, usor curbate, cu un gust si miros aromate, intepatoare, caracteristice. Recoltarea se face in mai-iunie, cu putin inainte ca fructele sa ajunga la maturitate.

In Romania, chimenul este printre putinele condimente care cresc spontan, in diferitele lui varietati, fiind intalnit prin fanetele si pajistile din zonele de deal, montane si subalpine. Desi omniprezent in aceste locuri, exista un mare impediment pentru culegatori: creste foarte razlet, iar fructele sale, care sunt principala parte utilizata in terapie, sunt mult mai mici decat cele ale chimenului de cultura si se scutura pe masura ce se coc.

De la aceasta planta se utilizeaza, in scop medicinal, in special fructele, sub forma de infuzie, decoct, pulbere sau tinctura.

Chimenul este un condiment aromatic foarte apreciat in arta culinara. Este presarat pe paine, precum si pe unele branzeturi tari, carora le transmite un parfum delicios. Asezonarea mancarurilor grase cu chimen stimuleaza, de asemenea, producerea fluidelor digestive, facand astfel alimentele mult mai usor de digerat. E folosit la prepararea a numeroase feluri de lichior.

Studii recente reflecta eficienta chimenului in afectiuni precum colonul iritabil, colita si mirosul neplacut al respiratiei. Potrivit unor cercetari recente, fructele de chimen ar putea avea, de asemenea, proprietati anti-cancerigene.

Chimenul, bogat in ulei volatil, ulei gras si proteine, este indicat in fluidizarea secretiilor bronhice. Ceaiul de chimen este eficient si impotriva racelilor. De asemenea, fitoterapia cu chimen este indicata in caz de astm bronsic si de dureri de cap.

Infuzia de chimen este un bun stimulent digestiv pentru lipsa de pofta de mancare sau calmarea colicilor la bebelusi. Are efecte antiinflamatoare intestinale puternice, ajutand la echilibrarea florei intestinale. Stimuleaza producerea sucului gastric, calmeaza si relaxeaza intestinele, potrivit www.sanatatecuplante.ro.

Exista mai multe studii care sustin ca 1 litru de ceai de chimen consumat in fiecare zi, o perioada de 4 saptamani, poate scadea nivelul de colesterol rau.

Infuzia de chimen este indicata si pentru spalaturi oculare, iar cataplasmele de frunze de chimen sunt eficiente in cazul unor umflaturi ale pielii. Primii care l-au asimilat ca medicament au fost egiptenii, potrivit frunza-verde.ro.

Cercetatorii si oamenii de stiinta au descoperit, in urma unui studiu, ca ceaiul de chimen are proprietatea uimitoare de a intensifica capacitatea organismului de a arde grasimile din corp cu pana la 25%, fapt pentru care este indicat in curele de slabire.

Astenia psihica si lipsa concentrarii se inlatura cu ajutorul tincturii de chimen. Uleiul volatil continut de fructele de chimen are efect tonic, favorizand circulatia cerebrala si reinstaland starea de optimism si forta mentala, potrivit site-ului diversificare.ro.

Chimenul este un remediu pentru cei care sufera de balonari excesive. Recent, s-a dovedit ca, pe langa efectul antispastic, care combate „gazele”, are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajuta la asimilarea alimentelor indigeste, sustin medicii. In plus, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice are efect in cazul dezechilibrelor in flora digestiva, diaree, toxiinfectii.

Unguentele pe baza de chimen sunt folosite pentru a ameliora aspectul pielii, elimina semnele de oboseala si hidrateaza intens pielea.

Ceaiul de chimen regleaza ritmul cardiac, ajuta la eliminarea viermilor intestinali si la absortia fierului in organism, stimuleaza secretia lactatiei prin continutul de fitoestrogeni, imbunatateste calitatea laptelui matern, calmeaza inflamatiile sanilor in timpul alaptarii.

Trebuie mentionat ca aceasta planta, consumata in cantitati mari, poate deveni toxica si poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv. Ceaiul de chimen nu este recomandat femeilor insarcinate si nici celor care sufera de epilepsie, potrivit www.bioplant.ro.

ucigasul obezitatii kilograme metabolismul greutate chimen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006594 (s)