News Flash:

Ce părere are Donald Trump despre decizia judecătorilor

O „insultă la adresa naţiunii”, așa consideră fostul președinte american inculparea sa

5 Aprilie 2023
431 Vizualizari | 0 Comentarii

Donald Trump s-a întors la reședința sa de lux Mar-a-Lago din Florida și a denumit marți seara acuzarea oficială în fața unui tribunal din New York drept o "insultă la adresa națiunii", conform AFP, citat de agerpres.ro. El și-a asigurat susținătorii că singura crimă pe care a comis-o a fost să apere cu curaj națiunea împotriva celor care încearcă să o distrugă. În timpul discursului său, Trump a menționat și faptul că nu și-a imaginat că astfel de acuzații ar fi posibile în America și a făcut aceste declarații în aceeași încăpere de la Mar-a-Lago unde și-a anunțat candidatura la președinție în noiembrie 2020.

În faţa susţinătorilor săi, Donald Trump a denunţat că inculparea sa este o "ingerinţă electorală masivă" şi l-a criticat puternic pe procurorul din New York, care este un ales democrat. El a discutat detaliat despre celelalte anchete cu care se confruntă, de la presiunea asupra oficialilor electorali din statul Georgia până la gestionarea arhivelor de la Casa Albă, în timp ce critica mereu investigaţiile "frauduloase". În timpul discursului său de aproximativ 20 de minute, el a menţionat, ca de obicei, acuzaţiile sale de fraudă la alegerile prezidenţiale din 2020, un refren binecunoscut, care încă afectează sensibilitatea a milioane de adepţi ai săi.

Donald Trump a susținut marți seara un discurs dur împotriva succesorului său, democratul Joe Biden, denunțând o țară cufundată în violență și criminalitate și avertizând asupra riscului unui "al treilea război mondial" și a prăbușirii dolarului. Discursul său a avut mai mult caracterul unui miting de campanie decât al apărării. Cu câteva ore înainte, în Manhattan, fostul președinte republican de 76 de ani a pledat nevinovat într-un proces penal care a stârnit pasiuni în SUA, acuzat de falsificarea unor documente contabile. 

În această audiere fără precedent pentru un fost președinte american, el a pledat nevinovat în cazul celor 34 de capete de acuzare aduse împotriva sa de procurorul Alvin Bragg. Donald Trump a fost lăsat liber fără control judiciar și va încerca să evite un proces în ianuarie 2024, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale, pe care speră să le câștige. Judecătorul Juan Merchan a spus că un proces penal ar putea începe în ianuarie anul viitor, iar avocații lui Donald Trump prezenți la audiere preferă primăvara anului 2024.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006485 (s)