News Flash:

O fetita de 5 ani din Timisoara, infectata cu Borrelia dupa ce a fost muscata de o capusa la Gradina Zoologica

22 Mai 2017
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Victor Babes din Timisoara
O fetita care a fost recent cu familia la Gradina Zoologica din Timisoara s-a intors de la Padurea Verde muscata de o capusa. Din pacate, fetita de numai 5 ani a fost infectata cu Borrelia, bacteria care produce boala Lyme, in urma intepaturii de capusa. 
Familia fetitei a fost in urma cu o luna la Gradina Zoologica din Timisoara si dupa doua zile tatal a gasit o capusa pe capul micutei. Un chirurg de la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara a extras capusa, apoi micuta a facut un tratament cu antibiotic timp de trei zile si dupa alte 14 zile a facut testul de Borrelia (bacteria care provoaca boala Lyme) si a iesit pozitiva prima analiza, pe baza de anticorpi. Au facut o a doua analiza, mult mai scumpa (analiza de confirmare), si a reiesit ca micuta era infestata cu doua specii de Borrelia, scrie tion.ro.
„Fetita mea mai mare este unul dintre <<norocosii>> muscati de o capusa in urma unei plimbari pe la gradina Zoo si a fost infectata cu doua specii de Borrelia: afzelii si burgdorferi. Ar trebui facuta lumea constienta de cat de urata este aceasta boala Lyme si ca este aproape imposibil sa scapi de bacteria care produce aceasta boala. Minunatul nostru Minister al Sanatatii are un protocol prin care se administreaza intre 11 si 21 de zile de antibiotic in cazul in care bacteria este detectata la analizele de sange, dar nimeni nu isi pune problema dupa ce termini antibioticul daca esti vindecat sau nu”, ne-a scris tatal fetitei, care a ales sa-si pastreze anonimatul. Tatal fetitei ne-a trimis si analizele celei mici la redactie, din care reiese depistarea acestei bacterii. Cititi mai multe detalii despre acest caz pe tion.ro.

borrelia boala lyme
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010571 (s)