News Flash:

O comisie interministeriala va cere modificarea legii antifumat, pentru bolnavii cu tulburari psihice

5 Aprilie 2016
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
fumat
O comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Educatiei, Internelor si Justitiei va solicita Parlamentului modificarea legii antifumat, astfel incat persoanele cu tulburari psihice grave internate in spitalele de psihiatrie sa poata fuma in camere, a informat Ministerul Sanatatii.
Cinci spitale de psihiatrie din Romania (Spital Obregia, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Stei, Spitalul de Psihiatrie si Masuri de Siguranta Padureni Grajduri si Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel) au depus un memoriu la Ministerul Sanatatii prin care atrag atentia asupra problemelor intampinate odata cu intrarea in vigoare a legii antifumat. pe 17 martie, a declarat pentru MEDIAFAX, marti, Oana Grigore directorul de comunicare al Ministerului Sanatatii.
Mai exact, reprezentantii spitalelor de psihiatrie sustin ca este "foarte greu sa explice persoanelor care sufera de tulburari psihice grave si care sunt internate", ca nu pot fuma in camera si ca trebui sa iasa in curte pentru a face acest lucru. Mai mult, acestia mai spun ca personalul este insuficient pentru a putea supraveghea de mai multe ori in timpul unei zile pe fumatori.
"Comisia de Psihiatrie din cadrul Ministerului Sanatatii a verificat problemele semnalate in memoriu si intr-adevar este o problema. Este greu sa explici unei persoane, care sufera de tulburari psihice grave si care este condamnata penal, ca trebuie sa iasa in curte pentru a avea voie sa fumeze", a mai declarat pentru MEDIAFAX, Oana Grigore.
Astfel ca, o comisie interministeriala din care vor face parte reprezentanti din Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Minsiterul Afaerilor Interne, Ministerul Justitiei dar si din Administratia Nationala Penitenciarelor (ANP), va fi formata pentru a solicita Parlamentului modificarea legii antifumat, in sensul ca persoanele cu tulbuari psihice care sunt internate in spitalele de psihiatrie sa aiba parte de un regim special in ceea ce priveste fumatul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006443 (s)