News Flash:

Nume importante pe afisul Festivalului Plai din Timisoara

31 Iulie 2017
995 Vizualizari | 0 Comentarii
Tony Allen
Festivalul Plai, recunoscut in plan international ca fiind un spatiu al multiculturalitatii, aduce la cea de-a XII-a editie, care se va desfasura in luna septembrie, la Muzeul Satului Banatean, artisti precum Tony Allen, unul dintre fondatorii afrobeat-ului, si Royksopp (DJ set). 
Potrivit unui comunicat de presa transmis luni AGERPRES, Tony Allen, unul dintre fondatorii afrobeat-ului, si Tamikrest cu rock'n'roll din desertul Sahara vor performa pe scena de world music, Chassol, promotorul ultrascore-ului, la Casa Filmelor, si Royksopp (DJ set) vor canta la scena de after party. 
Tony Allen, cel despre care se spune ca fara el "nu ar exista Afrobeat", este considerat de muzicieni ca fiind probabil cel mai important tobosar ce a trait vreodata. A inregistrat 72 de albume, iar acum, la 77 de ani, Tony va urca pe scena festivalului Plai cu cel mai recent proiect al sau, "A Tribute To Art Blakey & The Jazz Messenger". 
Tamikrest a crescut in sudul desertului Sahara si a decis ca va deveni un avocat pentru poporul tuareg care este marginalizat de decenii. Pentru a-si transmite mesajul a ales calea muzicii, infiintand in 2006, impreuna cu cativa prieteni din orasul Kidal (nordul Mali), trupa Tamikrest, pentru care mesajele prioritare sunt unitatea, educatia, dezvoltarea si pacea. 
Chassol (Franta) aduce la Festivalul Plai 2017 sunetele naturii - pasari, vant, apa, voci umane - imbinate cu clape, tobe si proiectii, toate creionand arhitectura artistica a artistului Cristophe Chassol. 
Fiul unui saxofonist si sofer de autobuz, Chassol a inceput conservatorul de muzica la varsta de 4 ani si a studiat acolo urmatorii 16 ani. Dupa absolvire a compus muzica de film si de teatru. Este inventatorul stilului muzical "ultrascore", care presupune crearea de muzica in jurul unor sunete naturale. 
Royksopp (DJ set) urca pe scena festivalului cu cei doi norvegieni care si-au cimentat locul in istoria muzicii electronice, inregistrarile lor aducandu-le numeroase albume de platina. Au remixat Coldplay, Depeche Mode, Kings of Leon si au scris muzica pentru Robyn si Lykki Li. 
Festivalul Plai 2017 este organizat de voluntarii Centrului Cultural Plai din Timisoara, in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara prin Casa de Cultura a Municipiului Timisoara. 
Cel mai important festival de ''world music'' din Europa, organizat 100% de catre voluntari, Plai este primul festival din Romania ajuns in finala European Festival Awards si finalist in trei ani. 
Plai a fost castigator al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 - cel mai bun proiect multicultural din Romania, trofeul fiind inmanat de catre Hans-Gert Pottering si Angela Merkel. De asemenea, a castigat Premiului I al Galei Societatii Civile 2009 la sectiunea "Arta si cultura" si Premiului I al Galei Societatii Civile 2017 pentru proiectul AMBASADA la sectiunea "Dezvoltare economica si sociala". AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005071 (s)