News Flash:

Noul primar al Timisoarei, Dominic Fritz nu da pe nimeni afara din primarie, deocamdata

10 Decembrie 2020
454 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Dupa ce a anuntat ca deocamdata nu renunta la niciun functionar din cei 600 din Primaria Timisoara si ca nu va face prea curand un audit, ci abia undeva in anul viitor, Dominic Fritz da unda verde angajarii a 4 consilieri personali pentru cei doi viceprimari, dintre care doar unul e acum in functie.

A fost intocmit un proiect de hotarare prin care organigrama si statul de functii din Primaria Timisoara se modifica… putin.

La initiativa edilului sef, „se înființează cabinetele viceprimarilor Municipiului Timișoara și se suplimenteaza numarul posturilor cu 4„. Cu alte cuvinte, fiecare vice va avea cate doi consilieri personali cu care sa se sfatuiasca.

„Propunem înființarea structurilor Cabinet Viceprimar 1 si Cabinet Viceprimar 2, fiecare cu 2 posturi contractuale de executie de inspector de specialitate gradul profesional IA (consilier personal al viceprimarului), avand caracter determinat, pe perioada mandatului viceprimarului, cu o durata normala a timpului de lucru, fara posibilitatea executarii contractului individual de munca la domiciliu„, se arata in raportul de specialitate ce insoteste proiectul de hotarare privind modificarea si aprobarea Organigramei si a Statului de functii ale Primariei Municipiului Timisoara.

Atributiile consilierilor vor fi stabilite de catre viceprimari. Proiectul urmeaza sa fie supus votului Consiliului Local.

Primarul Dominic Fritz si-a anuntat deja primii 4 consilieri personali, din cei 6 cati ar putea angaja la cabinetul sau: Loredana Pintea, Rudolf Graef, Valentin Muresan si Simona Fit.

In urma cu doua zile edilul spunea ca vor fi prevazuti in bugetul pe anul viitor bani pentru un audit si ca abia dupa ce acesta va fi facut, va proceda la modificari insemnate in organigrama Primariei Timisoara. Un audit profesionist facut de o firma de specialitate poate dura pana la 6 luni intr-o institutie precum municipalitatea.

Deocamdata, din 16 noiembrie, Primaria Timisoara are in functie doar un viceprimar, pe Ruben Latcau. Un al doilea vice ar urma sa fie ales dupa ce se vor incheia negocierile dintre USR PLUS si PNL.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006497 (s)