News Flash:

Teleorman: 13 localitati, afectate de inundatii. Sute de gospodarii sunt acoperite de ape

9 Martie 2014
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Un număr de 13 localităţi din judeţul Teleorman sunt afectate de inundaţiile produse în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile, peste 2.000 de hectare de teren şi sute de gospodării fiind acoperite de ape. În urma revărsării mai multor râuri şi pâraie, dar şi a scurgerii apelor de pe versanţi, 13 localităţi din judeţul Teleorman sunt afectate de inundaţii.

Conforma datelor făcute publice, duminică, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, inundaţiile au provocat pagube materiale în oraşul Videle şi în comunele Tătărăştii de Jos, Tătărăştii de Sus, Dideşti, Necşeşti, Ciolăneşti, Frumoasa, Beuca, Storobăneasa, Orbeasca, Balaci, Stejaru şi Vârtoapele.

Astfel, în aceste localităţi, şase persoane sinistrate mai sunt evacuate, şase case sunt inundate şi 17 locuinţe au fost afectate de ape. De asemenea, 352 de gospodării sunt inundate, iar 173 de anexe gospodăreşti au fost avariate din cauza apelor revărsate.

Viiturile au avariat, totodată, un kilometru de reţea de alimentare cu apă în comuna Beuca, precum şi tei poduri, 35 de podeţe, peste cinci kilometri de drumuri judeţene, peste 13 kilometri de drumuri comunale.

De asemenea, au fost inundate 286 de hectare de păduri, 1.300 hectare de teren arabil şi 668 de hectare de păşuni, iar 593 de fântâni nu mai pot fi folosite.

În acest condiţii, autorităţile le recomandă oamenilor să nu consume apă din aceste fântâni, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, locuitorii zonelor afectate sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale şi, dacă este posibil, să folosească reţeaua de apă potabilă a localităţilor respective.

În comuna Ştorobăneasa, din cauza ploilor însemnate cantitativ şi a vântului puternic, a fost afectat un pod peste râul Vedea, creându-se un crater în lungime de 1,5 metri o lăţime de 2 metri şi cu adâncimea de 2 metri. Autorităţile au intervenit de urgenţă pentru completarea şi stabilizarea zonei

Săptămâna aceasta, în judeţul Teleorman au fost atinse niveluri şi debite maxime istorice la punctele hidrologice Alexandria, Vârtoape şi Tătărăştii de Sus, anunţă ISU Teleorman. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1477 (s) | 33 queries | Mysql time :0.074065 (s)