News Flash:

Noul Guvern ar putea fi investit imediat dupa Anul Nou

30 Decembrie 2016
999 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu3
Noul Guvern ar putea fi investit de Parlament pana in 5 ianuarie, potrivit unui posibil calendar agreat in PSD, conform caruia joia viitoare ar urma sa fie dat votul in plenul reunit al Parlamentului pentru Cabinetul condus de Sorin Grindeanu, scrie News.ro.


Lideri PSD au precizat pentru News.ro ca, urmare a desemnarii lui Sorin Grindeanu pentru functia de premier, pana in 3 ianuarie acesta isi va forma Cabinetul si va definitiva forma programului de guvernare care va fi prezentat Parlamentului, cand ar urma sa aiba loc o noua reuniune a Comitetului Executiv National al PSD, pentru aprobarea componentei Guvernului si a programului.

Tot saptamana viitoare ar urma sa fie convocat si Parlamentul in sesiune extraordinara, pentru ca in 4 ianuarie sa fie audiati in comisii candidatii propusi la functia de ministru, iar in 5 ianuarie sa se desfasoare plenul reunit pentru votul de investitura al noului Guvern.
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru functia de prim-ministru.


Sorin Grindeanu are la dispozitie zece zile pentru a se prezenta in Parlament cu lista membrilor Cabinetului si cu programul de guvernare pentru a cere votul de investitura. 
"Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului. Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor"prevede Constitutia.


Dupa votul din Parlament, premierul si ministrii depun juramantul in fata sefului statului.

lideri psd sorin grindeanu prevede constitutia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006074 (s)