News Flash:

Nivel maxim de alerta in Bali: Eruptia vulcanului Agung este iminenta - VIDEO

27 Noiembrie 2017
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
agung

Autoritatile din Indonezia au anuntat luni instaurarea nivelului maxim de alerta pe insula turistica Bali, in conditiile in care eruptia vulcanului Agung este iminenta, iar locuitorii aflati pe o raza de 8-10 kilometri in jurul vulcanului vor fi evacuati, relateaza site-ul agentiei Reuters.
    Peste 40.000 de persoane au fost evacuate din Insula Bali

Peste 40.000 de oameni au fost evacuati din zona Muntelui Agung din Insula Bali din cauza pericolului de erupere a vulcanului din apropiere, a anuntat, luni, Agentia indoneziana pentru Prevenirea si Atenuarea Dezastrelor (BNPB), relateaza site-ul cotidianului The Independent.

”Le cerem oamenilor aflati in zona periculoasa sa isi paraseasca locuintele de urgenta deoarece exista pericolul unei eruptii foarte puternice”, a declarat un purtator de cuvant al BNPB.
Peste 40.000 de oameni au fost evacuati, din cei 100.000 aflati in zona din proximitatea muntelui Agung.

”Nu toti locuitorii au fost de acord sa fie evacuati. Sunt multi care spun ca se simt in siguranta, insa noi atragem atentia asupra iminentei eruperii vulcanului”, a adaugat purtatorul de cuvant al BNPB, adaugand ca personalul de securitate face eforturi sa convinga populatia ramasa sa isi paraseasca locuintele, iar cei care se opun ar putea fi evacuati fortat.

Autoritatile indoneziene au precizat ca eruptia vulcanului este foarte probabila, tinand cont de activitatea acestuia.

"Au fost degajate cantitati insemnate de cenusa, iar explozii ocazionale pot fi auzite la 12 kilometri de varf. Flacarile au fost vizibile in timpul noptii, ceea ce indica faptul ca o eventuala eruptie s-ar putea intampla oricand. In anticiparea posibilitatii si a riscului iminent de dezastru, PVMBG a ridicat nivelul de alerta de la Muntele Agung de la trei la patru, incepand cu ora locala 06.00", se arata intr-un comunicat al agentiei indoneziene pentru prevenirea si atenuarea dezastrelor.

Valul gros de fum a ajuns la 4.000 de metri altitudine, fiind cea de-a doua emisie majora a vulcanului indonezian din aceasta saptamana. Autoritatile au distribuit masti in zonele afectate.

Aeroportul din capitala insulei Bali, Denpasar - o destinatie de vacanta care atrage milioane de turisti in fiecare an - a fost inchis. Peste 400 de zboruri au fost anulate, iar aproximativ 60.000 de persoane sunt afectate de aceasta decizie.

Aproximativ 25.000 de persoane care locuiau in apropierea muntelui si-au parasit casele inca din 21 noiembrie, dupa ce vulcanul Agung a inceput sa degaje fum si materii vulcanice.

Vulcanul Agung a erupt ultima data in 1963, provocand moartea a peste 1.600 de persoane. Agung este unul dintre cei peste 120 de vulcani activi din Cercul de Foc al Pacificului.

Galerie Video


indonezia bali vulcanului agung
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007939 (s)