News Flash:

Nereguli la vot in judetul Timis

12 Decembrie 2016
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
stampila
Primii care au sesizat nereguli in timpul procesului de votare au fost doua organizatii non-guvernamentale: Expert Forum si Funky Citizens. Acestia au sesizat ca observatorii lor au intampinat probleme inca de la primele ore ale diminetii, nefiind lasati sa supravegheze procesul de votare.
„Intre orele 6 si 7 cateva zeci de observatori acreditati de Expert Forum si Funky Citizens au sesizat faptul ca nu au fost lasati sa intre in sectiile de votare in mod abuziv din diverse motive care tin de neintelegerea procedurii de acreditare de catre presedintii sectiilor de votare. Daca unii presedinti au solicitat nejustificat copii dupa acreditare sau copii dupa ecusonul observatorilor pentru a le pune “la dosar”, in alte cazuri, personalul care asigura paza nu a lasat observatorii nici macar sa intre in cladirea unde se afla sectiile de votare”, au transmis cele doua ONG-uri.
La solicitarea acestora, Autoritatea Electorala Permanenta a trimis un mesaj catre toti presedintii sectiilor de votare prin care le cerea sa respecte legea, scrie tion.ro.
„La sectia 79 din Timisoara, presedintele sectiei de votare a vrut sa retina acreditarea observatorului. La sectia 159 din Timisoara presedintele sectiei de votare a refuzat abuziv accesul observatorului la sectia de votare, invocand faptul ca <<a prezentat doar un ecuson purtand stampila Expert Forum si a cartii de identitate>>. Legea prevede ca <<Observatorii interni si reprezentantii institutiilor mass- media romanesti pot asista la operatiunile birourilor electorale ale sectiilor de votare numai pe baza ecusoanelor prevazute la alin. (2), insotite de actul de identitate>>. La solicitarea EFOR si Funky Citizens, Autoritatea Electorala Permanenta a solicitat trimiterea unui mesaj catre toti presedintii birourilor electorale pentru a permite accesul conform legii”, au mai transmis cele doua organizatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006278 (s)