News Flash:

Proiect ambițios în vederea în vederea punerii în valoare a patrimoniului comunal!

În comuna Băuțar din Caraș-Severin ar putea fi creat un muzeu al satului

26 Februarie 2024
127 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria din Băuțar are în plan construirea unui muzeu al satului pentru a conserva și promova obiectele din patrimoniul comunal.

Primarul Romeo Silviu Răduță, pasionat de tradiții și custode al acestora, își propune să salveze și să pună în valoare obiectele vechi pe care locuitorii din comunitate le mai dețin în gospodării, dar nu le mai folosesc, prin expunerea lor în cadrul muzeului.

Pentru a menține autenticitatea, conservând aspectul pătruns de trecerea timpului, primarul din Băuțar va folosi lemnul rămas în urma demolării a două case pentru construcția muzeului.

„Intenționez să achiziționez două case mai vechi și cu lemnul respectiv să fac un muzeu în care să punem tot felul de obiecte care mai există la oamenii din comună. Una dintre case am identificat-o, ne-am cam înțeles cu proprietarul, rămâne să o găsim și pe a doua. Din două case, voi face una bună, autentică. Am identificat și suprafața de teren pentru ridicarea muzeului, este chiar lângă centrul de informare turistică din Băuțar”, a afirmat primarul Răduță.


Răduță menționează că locuitorii din Băuțar au primit cu entuziasm și deschidere propunerea sa, iar un număr semnificativ dintre aceștia au donat Primăriei piese și obiecte care urmează să fie expuse în viitorul muzeu comunal.


„Au venit oamenii cu obiecte pe care ni le-au donat deja. Am început acțiunea de mai multă vreme, și am colectat războaie, piese de mobilier, scaune și obiecte de artizanat pe care le vom găzdui în viitorul muzeu. Ele merită păstrate pentru a le aminti şi generațiilor viitoare povestea comunității noastre. Problema este clădirea, să facem muzeul, pentru că obiecte avem și vom mai avea, sunt convins, căci oamenii sunt deschiși și încântați de această idee”, a concluzionat Răduță.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004711 (s)