News Flash:

Municipiul Bacau, desemnat la Timisoara Capitala Tineretului din Romania in perioada 2017-2018

15 Noiembrie 2016
988 Vizualizari | 0 Comentarii
capitala tineret
Municipiul Bacau va fi viitoarea Capitala a Tineretului din Romania (2 mai 2017- 1 mai 2018), anuntul fiind facut duminica seara, in cadrul Galei Tineretului din Romania, care a avut loc la Opera Nationala Romana din Timisoara, oras care detine in prezent acest titlu. 
Castigatorul va primi si un premiu de 50.000 de euro, acordat de Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Federatia SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT si Banca Comerciala Romana (BCR). 
Contracandidata Bacaului a fost Constanta, ambele orase indeplinind criteriile de inscriere in concurs si fiind declarate candidaturi eligibile. 
La editia 2016 a Galei Tineretului din Romania, desfasurata sub mottoul ''Tinerii. Acum!'', au fost inscrise in cadrul competitiei 124 de proiecte implementate in perioada 2015-2016, in cadrul carora au fost implicati 80.647 de tineri sprijiniti de peste 2.100 de lucratori de tineret. 
La evenimentul de duminica seara au fost prezenti in jur de o mie de tineri din intreaga tara care au participat la premierea unor proiecte depuse de colegii lor pe diverse sectiuni, de la invatare nonformala si cultura pana la sanatate, sport, voluntariat, antreprenoriat, munca si angajabilitate, international, includere sociala si participarea tinerilor in comunitate. 
''Proiectele depuse demonstreaza ca tinerii reprezinta in primul rand o resursa importanta care contribuie activ in comunitate. Cele mai multe proiecte au abordat teme legate de participarea activa a tinerilor in comunitate si aspecte legate de invatarea nonformala si formarea personala si profesionala'', au afirmat organizatorii evenimentului. 
Pentru fiecare dintre cele zece sectiuni au fost selectati trei finalisti si s-au oferit o serie de premii speciale. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004462 (s)