News Flash:

Motiunea de cenzura, organizata in cele mai mici detalii: Parlamentarii PSD si-au sistat plecarile in strainatate si si-au anulat concediile

16 Iunie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament 1
Parlamentarii PSD si-au sistat plecarile in strainatate si si-au anulat concediile pentru a fi prezenti la motiunea de cenzura si la formarea noului Guvern, a declarat, vineri, deputatul Ioan Dirzu, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare va fi una ”fierbinte” cu ”depunerea motiunii de cenzura”, care spera sa se voteze miercuri.
”Tocmai dupa decizia de ieri (n.r. - joi) s-au anulat orice deplasari in strainatate, orice alte aspecte prin care ar fi posibil ca anumiti parlamentari sa fie cuprinsi in alte activitati. Intelegem cu totii ca obiectivul principal al Parlamentului este de a avea un guvern eficient si care sa puna in aplicare, in detaliu, programul de guvernare de care au nevoie toti romanii”, a spus Ioan Dirzu.
Intrebat de jurnalisti daca este ordin ca toti parlamentarii sa fie prezenti saptamana viitoare in Parlament, Ioan Dirzu a raspuns ca ”toata lumea trebuie sa fie prezenta”, iar ”focusarea pentru momentul motiunii” i se pare foarte importanta.
Intrebat din nou daca au fost sistate toate deplasarile alesilor PSD, Ioan Dirzu a raspuns: ”Saptamanile viitoare, da, si anularea concediilor pentru perioada de vacanta in asa fel incat colegii nostri parlamentari sa fie prezenti la munca de zi cu zi pe care trebuie sa o faca fiecare”.
Prezent la aceeasi conferinta de presa, liderul ALDE Alba, Ioan Lazar, a declarat ca i se pare normal sa fie sistate astfel de activitati.
”Si mie mi se pare normal sa fie sistate toate activitatile, toata lumea trebuie sa se concentreze pe formarea noului Guvern pentru ca e ceva de importanta nationala, e vorba de Guvernul tarii, nu de alegeri in partid”, a spus Lazar.
Intrebat, de catre corespondentul MEDIAFAX, daca exista un ordin dat de conducerea ALDE pentru sistarea deplasarilor, Ioan Lazar a raspuns ca nu are cunostinta de asa ceva, dar este convins ca toti parlamentarii ”sunt constienti ca trebuie sa stea pe pozitii”.
In alta ordine de idei, presedintele PSD, Ioan Dirzu, a declarat ca ar fi fost corect ca Sorin Grindeanu sa se retraga din functia de premier dupa prima sedinta a CEx.
”Eu cred ca ar fi fost corect, util, ca premierul Sorin Grindeanu, dupa prima sedinta a Comitetului Executiv National sa se retraga de pe aceasta functie, iar PSD sa vina cu alt premier. Nu s-a ajuns la aceasta masura. Ati vazut, votul CEx de ieri (n.r. joi) a fost in unanimitate, foarte multi presedinti de organizatii si-au spus punctul de vedere si vreau sa transmit si eu acelasi lucru. PSD este unit, este o familie mare, puternica, oameni profesionisti cu intelegeri si colaborari facute foarte bine cu colegii din ALDE”, a spus Ioan Dirzu.
Intrebat ce sanse are motiunea de cenzura sa treaca, Ioan Dirzu s-a declarat sigur ca va trece, deoarece Coalitia PSD si ALDE este unita.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1852 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005984 (s)