News Flash:

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu: Dorim o pozitie de negociere mai ferma pentru produsele farmaceutice. Vom fi partea puternica si vom face regulile

9 Iulie 2016
900 Vizualizari | 0 Comentarii
Vlad Voiculescu
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca va colabora cu omologii din 11 tari pentru a spori accesul la produsele farmaceutice si pentru a obtine preturi mai mici pentru medicamente.
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu si reprezentanti ai ministerelor Sanatatii din alte noua state din Europa Centrala si de Est au avut vineri o intalnire, in Capitala, in cadrul careia s-a discutat despre importanta colaborarii pe tema accesului la medicamente si despre disparitia de pe piata farmaceutica a mai multor produse.
"Ceea ce incercam prin aceasta initiativa este in mod clar sa avem o pozitie de negociere mai ferma pentru produsele farmaceutice. (...) Nu vorbim numai de state membre ale Uniunii Europene. Suntem tari cu profiluri economice asemanatoare, tari care au aproximativ aceeasi problema. Ma refer la pretul prohibitiv al unora dintre medicamentele noi si la disparitia de pe piata a unor medicamente", a declarat Vlad Voiculescu.
Ministrul Sanatatii a mai spus ca, in perioada urmatoare, grupurile de lucru din 12 state europene vor lucra la un acord pentru a putea cumpara impreuna mai multe medicamente, obtinand astfel un pret mai mic.
"Cumparand mai multe medicamente, pretul este mai mic. Capacitatea administrativa a fiecareia dintre aceste tari de a negocia in mod eficient este limitata. Capacitatea unui colectiv care isi face si un birou eventual si isi angajeaza niste avocati buni care au facut lucrul asta si discuta si cu initiativa similara care exista in Benelux si la care s-a legat si Austria creste, sansele sa obtii un pret mai bun cresc. In plus, simplul fapt ca esti mai mare, in principiu ajuta", a spus Vlad Voiculescu.
Omologul sau bulgar, Petar Moskov, a precizat ca, daca vor colabora, statele care au luat parte la acord isi vor putea impune punctul de vedere pe piata farmaceutica.
"Mesajul este simplu. Acum, cand facem acest lucru impreuna, nu mai suntem partea slaba. Vom fi partea puternica si vom face regulile. Acesta este mesajul intalnirilor care au avut loc la Bucuresti, Sofia si care urmeaza sa se desfasoare la Varsovia, peste doua luni", a declarat Petar Moskov.
In luna septembrie, in Varsovia, va avea loc o alta intalnire a ministrilor Sanatatii din cele 12 state.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012205 (s)