News Flash:

Ministrul Sanatatii, dupa ce inca un copil a murit de rujeola: Vaccinarea e singurul mod de prevenire a bolii

26 Mai 2017
973 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccinare copil
Ministrul Sanatatii, Florin Bodog, a declarat, vineri, la Craiova, unde s-a inregistrat inca un caz de deces din cauza rujeolei, ca vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni imbolnavirea, iar o lege in acest sens va intra in dezbatere in Parlament, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ministrul Sanatatii a declarat, la Craiova, unde un copil a murit la Spitalul de Urgenta din oras din cauza complicatiilor date de rujeola, ca vaccinarea este singurul mod in care imbolnavirea poate fi prevenita, iar legea vaccinarii va intra in dezbaterea Parlamentului.
„Vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni boala. In tara se desfasoara o campanie de informare. Legea vaccinarii va intra in dezbaterea Parlamentului. Sunt foarte multi parinti care isi manifesta ingrijorarea cu privire la faptul ca in colectivitatile in care merg copiii lor ar putea sa apara copii nevaccinati care sa puna in pericol viata si sanatatea copiilor lor ”, a spus ministrul Florin Bodog.
Acesta a precizat ca 110.000 de doze de vaccin ROR au fost distribuite in tara, iar acum ministerul este in curs de a achizitiona o cantitate de peste 300.000 doze pentru a asigura necesarul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004656 (s)