News Flash:

Ministrul Mariana Campeanu nu demisioneaza: In afara de presedinte, nimeni nu mi-a cerut demisia

21 Februarie 2014
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
mariana campeanu
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat joi seara ca, în afara de presedintele Traian Basescu, nimeni nu i-a cerut demisia si crede ca trebuie sa ia o decizie pentru ea si familie, în conditiile în care nu se simte vinovata, dar risca sa nu îsi mai poata face treaba din cauza stresului.
Ministrul Muncii a declarat ca a avut discutii cu presedintele PNL, Crin Antonescu, dar si cu premierul Victor Ponta, fara sa i se ceara sa îsi dea de demisia.
"În afara de presedinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astazi si am avut o discutie cu domnul Antonescu, doamna Pocora nu a fost acolo. Au fost alte persoane de fata, care pot sa ateste acest lucru. Nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus si am spus ca sunt într-o situatie foarte dificila. Nu îmi pot permite sa îmi dau demisia pentru ca nu ma simt cu nimic vinovata, nici profesional, nici legal, nici de alta natura. În acelasi timp, sunt si eu un om uzat, lucrez 12 - 14 ore pe zi, plus problemele de acasa si nu mai pot face fata, nu la faptul ca sunt în atentia presei, ci faptul ca nu ma mai pot concentra si nu îmi mai pot face atributiile de serviciu. Si, în conditiile astea, nu stiu daca mai pot sa ramân", a declarat ministrul Muncii, la România TV.
Mariana Câmpeanu a precizat ca a discutat cu Crin Antonescu în termeni de a-si da demisia, pentru ca nu mai poate face atributiilor din cauza stresului si linsajului la care este supusa, sau a se lupta în continuare.
"Si domnul presedinte mi-a spus asa: «Daca sunteti în stare sa va luptati, luptati-va! Daca luati o alta decizie, sa stiti ca eu va sustin în orice decizie luati.» Acestia au fost termenii", a explicat demnitarul.
Întrebata daca totusi Antonescu nu a sfatuit-o sa îsi dea demisia, Câmpeanu a precizat "M-a sfatuit, daca mi-a zis: «Daca nu mai puteti sa rezistati, demisionati! Eu va sustin în orice decizie luati!»".
Ea a mai spus ca, dupa discutia pe care a avut-o cu presedintele PNL, a fost sa discute si cu premierul Victor Ponta, caruia i-a relatat si despre discutia cu Antonescu, si i-a prezentant aceeasi situatie.
"Mi-a spus: «Nu este cazul sa îti dai demisia, dar pâna la urma e o hotarâre personala.»", a mai spus ministrul.
Întrebata ce a decis în privinta demisiei, Mariana Câmpeanu a precizat ca nu a decis nimic.
"Sunt în aceeasi dilema: daca eu spun acum «Îmi dau demisia», toata lumea zice «E vinovata. De aia îsi da demisia». Dar daca eu mâine, poimâine si luni, din cauza acestui stres, nu sunt în stare sa ma concentrez si gresesc la servici, cine raspunde? Am sa-mi strâng familia, o sa luam o decizie împreuna. Nu mai are nicio impaortanta nici ce se întâmpla în media, nici ce se întâmpla în Guvern, nici ce se întâmpla în partid. De data asta cred ca trebuie sa iau o decizie pentru mine si pentru familia mea. Atâta mizerie nu mi-am închipuit", a concluzionat Câmpeanu.
Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat sotului sau, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de însotitor, în urma încadrarii în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile", afirma Centrul de Investigatii Media.
Demnitarul afirma ca materialul de presa despre pensionarea sotului sau a avut "drept unic scop denigrarea" ei si a familiei, printr-un demers "nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete", adaugând ca analizeaza posibilitatea de a da în judecata autorii.
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, sa-si prezinte demisia daca stie ca sotul ei nu este invalid si nu are niciun handicap care sa îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.
Premierul Victor Ponta a afirmat ca o va sustine pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât presedintele Traian Basescu nu argumenteaza cu dovezi acuzatiile la adresa acesteia, precizând ca îsi apara în aceste conditii toti ministrii.
Purtatorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca presedintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, sa analizeze posibiltatea demisiei din functie ca urmare a scandalului privind pensionarea sotului acesteia.
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizari pe care a primit-o de la Centrul de Investigatii Media. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033071 (s)