News Flash:

Ministrul Justitiei: Nu vor beneficia de gratiere nici violatorii, nici criminalii, nici recidivistii

30 Ianuarie 2017
931 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Iordache
Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat, luni, la inceputul dezbaterii pe ordonantele din justitie, ca de gratiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidivistii sau cei acuzati de fapte de coruptie, precizand ca toti cei care doresc sa participe la dezbatere o pot face.
"Toti cei care doresc sa participe la aceasta consultare vor participa. Vom discuta despre cele doua proiecte de acte normative care se afla acum in dezbatere publica. Discutam despre un proiect al legii gratierii, acest proiect, vreau sa fac precizarea pentru ca a aparut in spatiul public ca vor beneficia in forma in care noi am initiat-o, si vreau sa va spun ca nu vor beneficia nici violatorii, nici criminalii, nici cei care sunt acuzati de fapte de courptie, nici cei care sunt recidivisti si conditia principala pe care noi am pus-o este aceea de recuperare a prejudiciului. Cel de-al doilea act normativ este cel care vine sa puna in concordanta deciziile Curtii asupra Codului Penal. Saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a hotarat ca inca 6 articole din Codul Penal si Codul de Procedura Penala sunt neconstitutionale. In aceste conditii se impune dupa ce vor aparea motivarile pentru aceste articole, sa venim din nou cu modificari", a declarat, luni, ministrul Justitiei, Florin Iordache, la inceputul dezbaterii pe proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codurilor Penale.
La ministerul Justitiei a inceput dezbaterea publica pe proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codurilor penale, la care vor participa aproximativ 200 de persoane.
Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor, decizia fiind luata in sedinta de miercuri cu majoritate de voturi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005245 (s)