News Flash:

Ministrul Culturii nu mai demisioneaza

3 Mai 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
vlad alexandrescu
Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a declarat marti ca nu isi va da demisia pentru ca isi doreste sa ramana in fruntea ministerului ''in acest moment in care reforma este periclitata''.
''Asteptam propunerea de nume pentru un nou ministru al Culturii. Eu cred ca am facut tot ce puteam sa fac mai bine la Ministerul Culturii, insa in acest moment in care cred ca reforma este periclitata as dori sa raman mai departe la Ministerul Culturii ca o garantie ca aceasta reforma va continua'', a afirmat Vlad Alexandrescu.
Premierul Dacian Ciolos a precizat sambata ca marti va trimite presedintelui revocarea lui Vlad Alexandrescu si o noua propunere pentru Ministerul Culturii. Anuntul privind demiterea lui Vlad Alexandrescu a fost facut de seful Executivului pe Facebook, ca urmare a scrisorii pe care acesta a trimis-o GDS si in care acuza presiuni si actiuni de intimidare directa din partea unor colegi din Cabinet, precum si raceala unora dupa ce a luat atitudine in problema plagiatelor.
"Legat de ultimele discutii in jurul demisiei Ministrului Culturii: E pacat ca domnul Alexandrescu a ales sa termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar daca domnul Alexandrescu are ceva de spus, sa o faca. Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum, si de ce nu mi-a comunicat mie sau in guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat. Viata merge inainte. Reformele vor continua si in cultura si in alte domenii. Doresc tuturor sa gaseasca intelepciunea de a respecta Sarbatorile de Pasti", a scris Ciolos.
Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a acuzat membri ai Guvernului de actiuni de intimidare prin intermediul unei scrisori trimise "in spiritul transparentei" catre Grupul pentru Dialog Social (GDS).
"Prin multe decizii si actiuni ale mele, am deranjat grupuri de interese foarte variate. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Rosia Montana sau de la Cathedral Plaza din Bucuresti. Ele mi-au adus incercari directe de intimidare, am fost chemat in Parlament sa dau socoteala, sunat de oameni politici. Cand am oprit daramarea casei Nanu-Muscel din Piata Romana, am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directa", a sustinut Vlad Alexandrescu in scrisoarea trimisa catre Grupul pentru Dialog Social (GDS).
"Faptul ca, in mai multe sedinte de Guvern, m-am pronuntat in favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor in cazuri de plagiat notorii (...) mi-a adus o adversitate rece a acelor ministri care erau implicati", a mai spus ministrul, referitor la cazurile de plagiat in obtinerea anumitor diplome.
"In momentul de fata, cred ca o reacordare a increderii Prim-Ministrului in mandatul meu si in reforma pe care am inceput-o ar fi singura cale prin care aceste reactii ar putea fi stopate, macar pentru o perioada", a conchis Alexandrescu.
Ulterior, ministrul a precizat, tot pe Facebook, ca scrisoarea catre GDS in care acuza membri ai Guvernului de actiuni de intimidare a devenit publica fara voia sa si spune ca nu are nimic de adaugat fata de cele invocate si nu a dorit sa conditioneze astfel ramanerea sa in Guvern.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1477 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007344 (s)