News Flash:

Dacian Ciolos va trimite marti presedintelui revocarea din functie a lui Vlad Alexandrescu si va anunta noul ministru al Culturii

2 Mai 2016
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Prim-ministrul Dacian Ciolos anunta ca, in cursul zilei de marti, va trimite presedintelui Klaus Iohannis revocarea din functie a lui Vlad Alexandrescu si nominalizarea noului ministru al Culturii. 
"Legat de ultimele discutii in jurul demisiei ministrului Culturii: e pacat ca domnul Alexandrescu a ales sa termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar daca domnul Alexandrescu are ceva de spus, sa o faca. Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum si de ce nu mi-a comunicat mie sau in guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat. Viata merge inainte. Reformele vor continua si in cultura si in alte domenii. Doresc tuturor sa gaseasca intelepciunea de a respecta Sarbatorile de Pasti. Marti voi trimite domnului presedinte revocarea din functie a dlui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere sa continue reformele. In mod transparent si onest. Dar nimeni nu are proprietatea absoluta a reformelor. Nici macar eu. Fiecare insa cred ca trebuie sa facem ceea ce ne dicteaza constiinta. Lumina Sarbatorilor de Pasti sa ne lumineze fiinta. Si sa asteptam de la ceilalti sa fie mai buni, prin efortul nostru al fiecaruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi insine!", a scris premierul, sambata seara, pe pagina sa de Facebook. 
Sambata, in presa a aparut o scrisoare a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, adresata Grupului pentru Dialog Social, in care sustinea ca asupra lui au fost exercitate actiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern, dupa ce a deranjat grupuri de interese foarte variate. 
In scrisoarea publicata de Revista 22, Vlad Alexandrescu spune ca, "in aceste zile, impresionat de sustinerea acordata de catre societatea civila", se simte dator sa explice ce crede "ca se intampla in jurul Ministerului Culturii". 
"Prin multe decizii si actiuni ale mele am deranjat grupuri de interese foarte variate. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Rosia Montana sau de la Cathedral Plaza din Bucuresti. Ele mi-au adus incercari directe de intimidare, am fost chemat in Parlament sa dau socoteala, sunat de oameni politici. Cand am oprit daramarea casei Nanu-Muscel din Piata Romana am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directa. Apoi, am fost convocat la ASE la o sedinta de 'infierare', condusa de fostul rector al ASE, actualmente presedinte al Senatului ASE, acelasi om care a interzis accesul la Biblioteca ASE pentru consultarea tezelor de doctorat sustinute in acea Universitate. Faptul ca, in mai multe sedinte de Guvern, m-am pronuntat in favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor in cazuri de plagiat notorii si ca am reusit sa impiedic adoptarea pachetului de acte normative propuse de ministrul Curaj, adoptare care ar fi insemnat amanarea cu aproape un an a retragerii oricarui titlu, mi-a adus o adversitate rece a acelor ministri care erau implicati", sustinea Vlad Alexandrescu in scrisoare. 
Ulterior, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Vlad Alexandrescu a precizat ca scrisoarea lui catre membrii GDS, in care este membru autosuspendat pe durata mandatului, a ajuns in presa fara voia sa si subliniaza ca nu a dorit sa conditioneze in vreun fel ramanerea in Guvern. 
"Precizez ca ea era destinata exclusiv informarii celor care au redactat comunicatul GDS de sustinere a mea. Ea nu a fost destinata publicitatii. Am reusit sa gestionez adecvat situatiile prezentate acolo in exercitarea atributiilor mele, si de aceea in legatura cu subiectele expuse acolo nu am nimic de adaugat", a scris Alexandrescu. 
El si-a exprimat speranta ca masurile de reforma pe care le-a luat la Ministerul Culturii "beneficiaza in continuare de sustinerea prim-ministrului". "Nu am dorit sa conditionez in acest mod in vreun fel ramanerea mea in Guvern", a scris Alexandrescu. AGERPRES

vlad alexandrescu l culturii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005804 (s)