News Flash:

Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice, pus oficial sub urmarire penala in dosarul Rompetrol II

17 Iunie 2016
848 Vizualizari | 0 Comentarii
rompetrol
Fostul ministru al Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, a ajuns, vineri dimineata, la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile in dosarul Rompetrol II, Tanasescu fiind suspectat de complicitate la delapidare, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.
Mihai Tanasescu a ajuns vineri dimineata la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile in dosarul Rompetrol II, la intrare refuzand sa faca vreo declaratie.
Tanasescu este suspectat de complicitate la delapidare, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.
In acest dosar presedintele Klaus Iohannis a semnat, la sfarsitul lunii mai, cererile formulate de procurorii DIICOT privind incuviintarea urmaririi penale pe numele a patru fosti ministri: Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea "pentru a se proceda conform legii".
"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis marti, 31 mai a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Tanasescu Nicolae Mihai, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2000 - 2004; a domnului Popescu Ioan Dan, fost Ministru al Economiei si Comertului in perioada 2003 - 2004; a domnului Vladescu Teodor Gheorghe Sebastian, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2005 – 2007, respectiv in perioada 2009 – 2010 si a domnului Pogea Gheorghe, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2008 – 2009, pentru a se proceda conform legii", potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala.
Procurorii DIICOT au cerut Presedintelui Romaniei incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea, fiind suspectati de constituire a unui grup infractional organizat, in dosarul Rompetrol II.
"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finantelor Publice,Tanasescu Claudiu Mihai si ministrul economiei si comertului, Popescu Ioan Dan si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson si Nicolcioiu Alexandru, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 in cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice", anunta DIICOT intr-un comunicat de presa.
Potrivit legii, fostii ministri care nu au calitatea de parlamentari nu pot fi urmariti penal, pentru fapte savarsite in timpul mandatului lor, decat dupa incuviintarea cererii procurorilor de catre seful statului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032165 (s)