News Flash:

Mihai Chirica: "E nevoie de un Congres extraordinar al PSD. Partidul sa faca o miscare inteligenta si sa schimbe conducerea"

8 Ianuarie 2018
536 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai chirica

PSD are nevoie de un Congres extraordinar, care sa urmareasca statutul partidului din viziunea membrului de partid, si nu a liderului unic, a declarat, la RFI, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, membru PSD. El a apreciat ca in PSD exista oameni competenti si cu vizibilitate, care ar putea sa recladeasca structura de conducere a partidului.
Mihai Chirica e de parere ca la Comitetul Executiv National al PSD de luni ar trebui in primul rand sa fie o sedinta de bilant pentru anul care tocmai s-a scurs, in care sa se vada cu realism ce s-a putut face, ce nu s-a facut bine si care ar fi pasii de urmat pentru 2018 si pentru anii care urmeaza.

"De ce nu, cred ca ar trebui sa se aduca in discutie din ce in ce mai devreme, daca se poate spune asa, care este viitorul acestui partid si daca el mai poate continua pe structura de conducere pe care o are astazi (...) Avand in vedere ceea ce se intampla cu marea masa a romanilor fata de increderea pe care o acorda Parlamentului si Guvernului, stiut fiind faptul ca ambele structuri democratice se confunda in momentul de fata cu partidul majoritar, structura majoritara, PSD+ALDE, sigur, ar trebui sa ingrijoreze foarte mult si PSD, ca cel mai mare partid al Romaniei, in momentul de fata sa faca o miscare daca putem spune si inteligenta si sa schimbe conducerea, astfel incat sa poata recupera pasii pierduti in 2017”, spune primarul Iasiului.

Intrebat cine ar putea sa vina in locul actualei conduceri a PSD, Mihai Chirica a raspuns: "Exista oameni competenti in partid si cu vizibilitate, care ar putea sa recladeasca structura de conducere a PSD, grav afectata, spunem noi. Se vede foarte clar ca s-a fracturat cel putin in doua tabere in ceea ce priveste decizia politica a acestui mare partid din care fac si eu parte”.

De asemenea, intrebat daca s-ar impune un congres extraordinar in PSD, Chirica a raspuns: "Da, dar ar trebui sa fie cladit un Congres extraordinar care sa urmareasca statutul partidului, din viziunea membrului de partid si nu a liderului unic, pentru ca daca se abandoneaza in continuare forta membrului de partid, sub auspiciile unei conduceri unilaterale, a unui lider maximum, cu siguranta Congresul extraordinar nu ar face decat sa intareasca drumul gresit pe care ne aflam astazi si nu sa-l reformeze”.


psd congres extraordinar mihai chirica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2391 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017580 (s)