News Flash:

Mesajul premierul Mihai Tudose celor care isi aniverseaza ziua onomastica de Sfantul Ioan

7 Ianuarie 2018
846 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose

Premierul Mihai Tudose le-a urat, duminica, ”multa sanatate si cat mai multe impliniri” celor care isi aniverseaza ziua onomastica, mesajul fiind postat pe pagina sa de Facebook.
"Cu ocazia sarbatorii Sfantului Ioan, le urez tuturor celor care isi aniverseaza ziua onomastica multa sanatate si cat mai multe impliniri. La multi ani!”, a scris premierul Mihai Tudose, pe Facebook.

Boboteaza sau Botezul Domnului, sarbatoarea crestina din 6 ianuarie cunoscuta si sub denumirile "Aratarea Domnului" sau "Epifania", si ziua Sfantului Ioan, din 7 ianuarie, marcheaza sfarsitul sarbatorilor de iarna.

Dupa Boboteaza, este cinstit Sfantul Ioan, numit si "Inaintemergatorul", pentru ca a anuntat venirea lui Hristos. Parintii lui, preotul Zaharia si Elisabeta, erau rude cu parintii Fecioarei Maria, Ioachim si Ana. In timp ce Zaharia slujea la templu in Ierusalim, i-a vestit Arhanghelul Gavriil ca Elisabeta va naste un fiu la batranete, care se va numi Ioan. Pentru ca Zaharia s-a indoit de aceasta veste, a ramas mut pana ce Elisabeta a nascut.
Sfintul Ioan Botezatorul a inceput sa predice in al 15-lea an al domniei Cezarului Tiberiu, pe cand Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii. El a avut menirea de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia, de a-l descoperi pe acesta si a-l face cunoscut lui Israel. Mesajul principal pe care el il transmitea era: "Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!".

Ioan l-a mustrat pe Irod Antipa, fiul regelui Iudeei Irod cel Mare, pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era sotia fratelui sau. In ura ei, Irodiada a sfatuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase si placuse oaspetilor si indeosebi lui Irod, la un ospat de ziua lui, sa ceara de la acesta capul lui Ioan Botezatorul ca rasplata.

Sarbatorile inchinate Sfantului Ioan Botezatorul mai includ Zamislirea (23 septembrie), Nasterea (24 iunie) si Taierea capului (29 august).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005777 (s)