News Flash:

Migranti depistati ascunsi intr-un lan de porumb, la Nadlac, in apropierea frontierei cu Ungaria

16 Iunie 2017
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera5
Politistii de frontiera aradeni au depistat, in noaptea de miercuri spre joi, in cadrul unei actiuni specifice pentru combaterea migratiei ilegale desfasurata in zona de competenta, 17 cetateni, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen, a informat purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF), Mihaela Les. 
"In noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 1,30, in cadrul unei actiuni specifice pentru combaterea migratiei ilegale, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, au depistat, in apropierea frontierei de stat, saptesprezece persoane care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria", a precizat, intr-un comunicat de presa, Mihaela Les. 
Intrucat persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona de frontiera, acestea au fost conduse la sediul SPF Nadlac pentru verificari. 
In cursul primelor verificari s-a stabilit ca grupul este format patru barbati, cinci femei si opt minori, cetateni din Irak, Afganistan, Iran si Libia, adultii avand varste cuprinse intre 21 si 49 ani, iar copiii intre 2 si 17 ani. De asemenea, la cercetari s-a stabilit faptul ca toti sunt solicitanti de azil in Romania. 
"Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, pe numele acestora fiind intocmite dosare de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca, la finalizarea cercetarilor, impotriva acestora sa fie dispuse masurile legale care se impun", a adaugat purtatorul de cuvant al STPF Arad. AGERPRES

spf nadlac
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005557 (s)