News Flash:

Mai multi angajatori au fost sanctionati de Inspectia Muncii la Hunedoara

16 Iunie 2017
964 Vizualizari | 0 Comentarii
inspectia muncii
 11 angajatori din judetul Hunedoara au fost sanctionati de catre inspectorii ITM pentru ca nu au respectat prevederile legislatiei muncii, problemele fiind evidentiate in cadrul unei campanii de prevenire a muncii la negru derulata de Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara, a informat joi institutia publica. 
Au fost verificate societati comerciale care au ca obiect de activitate prelucrarea carnii, fabricarea si conservarea produselor lactate, precum si firmele care se ocupa cu comercializarea acestui gen de marfuri alimentare. 
"Au fost sanctionati 11 angajatori, carora le-au fost aplicate in total 15 sanctiuni, din care o amenda in cuantum de 1.500 lei si s-au dispus 72 de masuri pentru deficientele constatate. (...) In campanie au fost implicati 10 inspectori de munca din cadrul Serviciului Control Relatii de Munca. Au fost controlati 35 de angajatori la care lucrau 675 salariati, din care 407 femei si un minor", se arata intr-un comunicat al ITM Hunedoara, remis AGERPRES. 
Printre problemele constatate se numara transmiterea cu intarziere a contractelor de munca in aplicatia electronica Revisal, faptul ca orele lucrate nu erau evidentiate corect si ca prevederile legale privind munca de noapte sau cele privind repausul saptamanal nu erau respectate. 
De asemenea, au fost constatate cazuri de lucratori care au fost primiti la serviciu fara sa aiba vizita medicala obligatorie la angajare. 
"O surpriza placuta a campaniei a fost aceea ca nu au fost depistati agenti economici care practicau munca fara forme legale", se precizeaza in comunicat. 
ITM Hunedoara va continua sa desfasoare controale similare si in alte domenii de activitate, cum sunt transporturile, agricultura, panificatia, alimentatia publica, prestarile de servicii, constructii, comert. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005410 (s)