News Flash:

Unul dintre cei mai contestati ministri ai Guvernului PSD-ALDE, confruntat cu prima motiune de demitere

14 Mai 2018
961 Vizualizari | 0 Comentarii
membrii guvernului condus de catre viorica dancila au depus juarmantul 1x

Motiunea simpla prin care PNL si USR cer demisia ministrului Educatiei, Valentin Popa, va fi dezbatuta si votata in plenul de luni al Senatului.
Tot luni, la Camera Deputatilor va participa la "Ora Guvernului" ministrul Energiei Anton Anton.

Motiunea simpla a Opozitie impotriva ministrului Educatiei, care va fi dezbatuta si votata de Senat, vine ca urmare a deciziei lui Valentin Popa de a taia drastic din locurile de admitere ale celor mai vechi si prestigioase universitati. Cei 36 senatori ai PNL si USR care au semnat motiunea considera ca ministrul a procedat astfel deoarece apara interesele unor abonati ai puterii si nu interesele educatiei nationale.

In textul motiunii se arata ca "Invatamantul superior este creuzetul de formare a elitelor unei natiuni si trebuie sa fie autonom si liber de interese de partid, finantat pe baza de performanta si merit, nu pe criterii de obedienta politica. Ministerul Educatiei trebuie sa faca politici publice in interes general, nu sa imparta locuri preferential ori sa pedepseasca si sa premieze universitatile dupa criterii politice. Universitatile trebuie sa fie independente, sa produca cercetari, idei si cunoastere pentru societate libere de constrangeri si servituti politice."
Opozitia ii reproseaza ministrului Educatiei si faptul ca, spre deosebire de anul precedent, Universitatii Bucuresti i se suprima 60 de locuri la licenta, 335 de locuri la master si 56 de locuri la doctorat. Pe de alta parte, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, incadrata de ARACIS la incredere limitata atat in 2013, cat si 2015, primeste cu 30 locuri mai mult ca anul trecut. "In total, celor patru universitati din Consortiul "Universitaria", cele mai vechi si probabil cele mai performante din tara, care nu au semnat scrisoarea de sustinere pentru ministrul Popa, li se suprima aproximativ 1000 de locuri la cele trei cicluri de studii", se arata in textul motiunii simple.

La Camera Deputatilor, ministrul Energiei Anton Anton va participa, luni, la 16.00, la "Ora Guvernului", pentru a prezenta un raport cu privire la sistemul energetic national. Dezbaterea va avea ca tema "starea sistemului energetic national - raport al ministrului Energiei". Mediafax.ro


valentin popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006405 (s)