News Flash:

Medicul Ioan Lascar si fostul manager de la Floreasca, Radu Macovei, urmariti penal pentru abuz in serviciu

29 Noiembrie 2016
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan lascar
Medicul Ioan Lascar si Alexandru Radu Macovei, fostul manager al Spitalului Floreasca, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, in dosarul privind neregulile de la Sectia de Arsi.
In aceeasi cauza, procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de alte patru persoane, intre care sefi din cadrul unitatii sanitare, si fata de o firma.
Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Marina-Magdalena Gontariu, la data faptei seful biroului achizitii al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) si Marian Mihaila, la data faptei seful biroului achizitii al aceluiasi spital, sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, Aurel Catalin Galea, administrator al SC Gemedica SRL, este urmarit penal pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si spalarea banilor, Andreea Maria Baytar (fosta Bourosu) este acuzata de spalare de bani, iar SC Gemedica a fost pusa sub urmarire penala pentru complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.
Procurorii anticoruptie arata ca, in 2013, reprezentanti ai Spitalului Floreasca au incalcat normele si reglementarile in vigoare atat cu privire la initierea si organizarea unei proceduri de atribuire a contractului de achizitie publica de echipamente medicale necesare dotarii Unitatii de ingrijire a arsilor gravi, cat si cu privire la derularea si executarea acordului cadru si si a contractelor subsecvente incheiate de unitatea spitaliceasca si SC Gemedica SRL, in baza carora au fost achizitionate echipamente medicale supraevaluate in valoare totala de 18.643.437 lei.
In acest fel, spitalul a fost prejudiciat cu suma de 6.171.564,21 lei (inclusiv TVA), iar SC Gemedica SRL a obtinut un folos necuvenit prin aceea ca s-au facut plati in contul unor lucrari care au fost realizate necorespunzator ori care in realitate nu au fost realizate, spun anchetatorii.
"Concret, la data de 23 aprilie 2013, Ministerul Sanatatii a emis un ordin privind infiintarea unitatilor de arsi. Ca urmare, s-a solicitat achizitionarea echipamentelor medicale strict necesare dotarii unei unitati de ingrijire a arsilor gravi. Referatul de necesitate a fost intocmit de suspectul Lascar Ioan, in calitate de sef al Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva si a fost aprobat de managerul spitalului, Macovei Alexandru Radu. Ulterior, la data de 25 aprilie 2013, suspecta Gontariu Marina-Magdalena a elaborat documentatia de atribuire, ce continea caietul de sarcini cu specificatii tehnice intocmit de seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva si aprobat de managerul spitalului. (...) De asemenea, la baza intocmirii specificatiilor tehnice nu au existat documente din care sa reiasa o consultare a pietei, avand in vedere ca aceste echipamente aveau un grad ridicat de complexitate tehnica", arata DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006670 (s)