News Flash:

Medicii de familie se apara in scandalul „vaccinarii la chiuveta”: Este un caz punctual, nu din Timis

26 August 2021
461 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid

Medicii de familie din Timis infirma asa-zisul fenomen „vaccinarea la chiuveta”. Doctorii spun ca singurul caz de care au auzit ei este din alt judet, iar „in Timis nu s-au intamplat astfel de lucruri”. Politia a inceput o ancheta dupa declaratiile date de managerul Spitalul „Victor Babes” din Timisoara.
 
 
La Timisoara a inceput o ancheta, dupa unele declaratii date de dr. Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” din Timisoara, care a spus ca la spital au aparut pacienti cu forme severe de Covid-19, desi oamenii spun ca sunt vaccinati. In cele din urma, pacientii s-ar fi destainuit medicilor ca ar fi vaccinati doar in acte, iar doza de ser anti-Covid nu le-ar fi fost administrata, spun sursele noastre.

„Este un fenomen «vaccinarea la chiuveta», in care te duci sa-ti faci doza de vaccin, de obicei doza unica, si primesti certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declara vaccinati, dar sunt prea severe pentru ca oamenii sa fie vaccinati. Cred ca in Cluj s-au mai identificat niste cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boala si se declara vaccinati, oare chiar sunt vaccinati? Exista cazuri”, atragea atentia Cristian Oancea.

Doza unica de Johnson & Johnson este administrata in special in cabinetele medicilor de familie, dar a fost facuta si in unele centre de vaccinare din judet.

Medicii de familie din Timis spun ca au luat legatura cu conducerea spitalului de la Padurea Verde si au descoperit ca este vorba despre un caz punctual, o persoana vaccinata in Arges. Liderul acestora sustine ca „nu s-au intamplat astfel de lucruri” in Timis.

„Intr-adevar, s-au facut anumite afirmatii, domnul doctor Cristian Oancea a afirmat acest lucru, este un caz punctual pe care dansul l-a depistat acolo. Acea persoana nu este vaccinata in judetul Timis, este undeva din Arges. Nu putem raspunde pentru ce se intampla la nivel national, eu pot spune ca in judetul Timis medicii de familie au fost primii care s-au implicat in proiectul pilot de vaccinare. (…) Pot sa existe cazuri punctuale la nivel national, am inteles ca la Cluj a fost un asemenea caz, unde politia trebuie sa-si faca datoria. Din informatiile noastre, in judetul Timis nu s-au intamplat astfel de lucruri si medicii de familie sunt medici care au cabinete private, iar ei raspund de activitatea lor, din punct de vedere medico-legal”, a declarat, pentru Tion, dr. Mihai Iacob, presedintele Societatii Medicilor de Familie din Timis.

„Nu as imprastia o umbra asupra intregii bresle”
Medicul timisorean condamna astfel de practici, pe care le catalogheaza drept inconstiente si subumane. El spune ca astfel de situatii sunt improbabile in cabinetele medicilor de familie.

„Intr-un cabinet exista un medic sau doi medici, asistenta medicala, deci este putin probabil sa se intample astfel de lucruri in cabinetele medicilor de familie. Nu am informatii ce se intampla in centrele de vaccinare, traim intr-o tara care are probleme multiple in sistemul sanitar, dar eu nu as generaliza, iar pentru un caz punctual nu as imprastia o umbra asupra intregii bresle de medicina de familie, cu atat mai mult cu cat medicii de familie au fost in linia intai din primul moment. Incriminam din start situatii punctuale in care se pot intampla astfel de lucruri, dar fiecare este responsabil pentru activitatea medicala pe care o presteaza. Nu cred sa fie cineva atat de iresponsabil si inconstient sau subuman sa faca astfel de lucruri. Este pacat, pentru ca se putea discuta concret pe caz, cine si de unde a venit”, ne-a mai spus dr. Mihai Iacob.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005440 (s)