News Flash:

Masti textile interzise in scoli. Elevii vor avea voie doar cu cele medicinale

25 August 2021
453 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat marti, intr-o videoconferinta cu prefectii, prezidata de premierul Florin Citu si la care au mai participat ministii de Interne si Educatiei, ca masca medicala va fi obligatorie pentru elevi si in noul an scolar.

„Mastile utilizate in invatamantul primar, gimnazial, liceal si la nivel universitar trebuie sa fie de uz medical, nu se mai permite utilizarea mastilor textile. Avem in vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infectiei si severitatea la copii sunt ingrijoratoare atat la nivel international, cat si national”, a spus ministrul Sanatatii.

Ioana Mihaila nu a precizat, insa, daca elevii ar urma sa primeasca masti gratuit.

Deciziile luate in privinta copiilor vin in contextul in care exista deja date statistice care indica faptul ca sunt mult mai expusi imbolnavirii cu varianta Delta a coronavirus decat in fata variantelor din valurile precedente.

Noile estimari ale Institutului National de Sanatate Publica arata ca, in cel mai pesimist scenariu, se poate ajunge la un numar de circa 4.000 de imbolnaviri pe zi, spre finele lunii septembrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007812 (s)