News Flash:

Medici: "Legea antifumat nu trebuie amendata, 42 de mii de romani mor anual din cauza fumatului"

19 Aprilie 2016
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
fumatul
Medicii sustin ca legea antifumat nu trebuie amendata, avand in vedere ca peste 42 de mii de romani mor in fiecare an din cauza fumatului, iar 90 la suta din cazurile de cancer pulmonar sunt cauzate de fumat.
Potrivit Societatii Romane de Cardiologie si de Pneumologie, bolile cauzate de fumat omoara anual 42 de mii de romani (115 decese pe zi), iar 90% din toate cazurile de cancer pulmonar se datoreaza fumatului.
Mai mult, in 2012, 1,8 milioane de romani au fost internati cu boli relationate fumatului, iar statul roman a cheltuit 1,2 miliarde de lei pentru afectiunile cauzate de fumat, au explicat, marti, medicii Gabriel Tatu-Chitoiu, pretedintele Societatii Romane de Cardiologie si Florin Mihaltan presedintele Societatii Romane de Pneumologie, in cadrul unei conferinte de presa.
"In realitate oamenii nu-si dau seama ca fumatul este un lucru rau. Practic acesta este un drog legalizat, el creeaza dependenta, altereaza grav starea de sanatate si omoara. E singurul drog care omoara si pe cei care nu-l utilizeaza practic, fiind fumatori pasivi. Este nevoie de doua ore ca particolele de tutun dintr-o tigara fumata, intr-o incapere, sa ajunga la un nivel care nu este nociv. Fumatul contribuie la sase din opt cauze de deces in lume, potrivit mai multor studii medicale. La fumatori vasele de sange sunt cu 10 ani mai batrane decat la nefumatori, iar speranta de viata este cu 10 ani mai redusa. (...) Sunt persoane care spun ca industria tutunului contribuie major la bugetul statului si ca legea antifumat afecteaza aceasta contributie, asta ar insemna practic ca bugetul de stat se sprijina pe comercializarea unui drog", a declarat Gabriel Tatu-Ghitoiu, presedintele Societatii Romane de Cardiologie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004328 (s)