News Flash:

Meci crucial pentru tricolori! Romania intalneste Polonia, in preliminariile Cupei Mondiale 2018

11 Noiembrie 2016
975 Vizualizari | 0 Comentarii
romania elvetia
Nationala de fotbal Romaniei intalneste vineri, pe Arena Nationala din Bucuresti (ora 21,45), cea mai valoroasa adversara a sa din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, Polonia, intr-un prim examen major in aceasta campanie.
Tricolorii, la al patrulea meci sub comanda selectionerului german Christoph Daum, au facut deja doi pasi gresiti, 1-1 acasa cu Muntenegru si 0-0 in deplasare cu Kazahstan.
Ambele formatii sunt neinvinse, dar Polonia a jucat sferturi de finala la EURO 2016, in timp ce Romania a parasit turneul din Franta dupa faza grupelor. Polonia a confirmat in ultimii ani prin rezultate remarcabile, dintre care se remarca victoria reusita in campanie trecuta in fata campioanei mondiale Germania.
Romania e neinvinsa de 14 meciuri in preliminarii (6 victorii, 8 egaluri), iar Polonia de sase (4 victorii, 2 egaluri).
In preliminariile CM 2018, echipa antrenata de Adam Nawalka nu a convins, desi ocupa locul al doilea: Polonia a debutat cu un 2-2 surprinzator in Kazahstan, dupa ce a condus cu 2-0, apoi a invins Danemarca, scor 3-2, printr-o tripla a lui Lewandowski, pentru ca in al treilea sau joc sa treaca in extremis de Armenia, cu 2-1, gratie unui gol marcat in prelungiri de acelasi Lewandowski.
Nationala Romaniei abordeaza meciul cu un lot largit de 29 de jucatori, dintre care 17 joaca in strainatate, iar 12 evolueaza in campionatul intern. Cei mai multi provin de la FC Viitorul, 4, Steaua da 3 fotbalisti, iar cate doi sunt de la Dinamo, Astra si Ludogoret Razgrad.
Golgheterul lotului este Bogdan Stancu, cu 12 goluri, tot el fiind si jucatorul cu cele mai multe selectii, 46. In lot figureaza si trei debutanti, Cojocaru, Tiru si Nedelcu.
Cei mai tineri componenti ai lotului sunt Nedelcu si Ivan, ambii nascuti la inceputul anului 1997, in timp ce Ovidiu Hoban este ''veteranul'' echipei Romaniei, la cei 34 de ani pe care ii va implini luna viitoare.
Pantilimon si Sapunaru au facut parte din ultimul meci jucat cu Polonia si castigat de tricolori cu 1-0 in deplasare in 2009. Lung jr, Grigore, Stanciu, Grozav si Maxim au evoluat in selectionata divizionara, invinsa cu 4-1 de Polonia in 2013.
Pentru selectionerul Christoph Daum va fi al patrulea meci pe banca tehnica a Romaniei, el avand un bilant de o victorie si doua egaluri.
Adam Nawalka a deplasat un lot de 27 de jucatori la Bucuresti, marea majoritate (19) provine de la echipe din strainatate, in timp ce 8 fotbalisti joaca in campionatul intern.
Golgheterul lotului este vedeta Robert Lewandowski, cu 40 de goluri, iar cele mai multe selectii le are Blaszczykowski (87). Sunt si doi debutanti, Dabrowski si Goralski.
Portarul Boruc este cel mai varstnic component al lotului, la cei 36 de ani ai sai, iar mezinul e Kapustka, urmand sa implineasca 20 de ani pe 23 decembrie. Cei mai multi jucatori provin de la Legia (3) si de la Wisla (2).
Trei polonezi sunt colegi cu jucatori romani la echipele lor de club: Zielinski joaca alaturi Chiriches la Napoli, iar Teodorczyk evolueaza la Anderlecht, alaturi de Chipciu si Stanciu.
Sadlok, Blaszczykowski, Peszko si Lewandowski au jucat contra Romaniei in meciul amical din 2009 (1-0 pentru tricolori), iar Jedrzejczyk, Wszolek si Teodorczyk au evoluat in partida cu selectionata divizionara a Romaniei din 2013 (4-1 pentru Polonia), ultimul reusind o ''dubla''.
Nawalka este selectionerul Poloniei din octombrie 2013, adunand 33 de meciuri, in care a inregistrat 17 victorii, 12 egaluri si 4 esecuri.
Nationala Romaniei are un bilant net favorabil in fata echipei Poloniei, pe care a intalnit-o de 33 de ori. Tricolorii a invins de 14 ori, 15 meciuri s-au incheiat la egalitate, iar de 4 ori a castigat Polonia. Golaverajul este si el favorabil, cu 54 de goluri marcate de tricolori si 47 de polonezi.
Ultima partida dintre cele doua echipe s-a disputat in urma cu aproape sapte ani, la Varsovia, iar Romania s-a impus cu 1-0, prin golul lui Daniel Niculae (59). Tricolorii nu au mai pierdut in fata Poloniei de sase meciuri, ultimul esec datand din 1989 (1-2, in meci amical la Varsovia). De atunci s-au disputat sase partide, patru incheindu-se cu victoria Romaniei, iar alte doua la egalitate.
Mai recent, pe 2 februarie 2013, Polonia a dispus cu 4-1 de o selectionata divizionara a Romaniei, la Malaga, dar partida nu figureaza in palmaresele oficiale ale celor doua nationale. Atunci, Gicu Grozav (41) a inscris singurul gol al tricolorilor, in timp ce pentru polonezi au marcat Szymon Pawlowski (15), Lukasz Teodorczyk (24, 27) si Daniel Lukasik (33).
Arbitrul sloven Damir Skomina va conduce meciul dintre reprezentativele Romaniei si Poloniei. Skomina, care a implinit 40 de ani pe 5 august, are in palmares 127 de meciuri internationale.
Damir Skomina va fi ajutat de trei dintre conationalii care i-au fost colegi de brigada la EURO 2016, Jure Praprotnik si Robert Vukan fiind delegati la meciul de vineri ca asistenti, iar Matej Jug ca al patrulea oficial.
Echipele probabile: 
Romania: Ciprian Tatarusanu — Romario Benzar, Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Alain Tosca — Ovidiu Hoban, Razvan Marin — Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Alex Chipciu — Bogdan Stancu. Selectioner: Christoph Daum.
Polonia: Lukasz Fabianski — Lukasz Piszczek, Kamil Glik, Thiago Cionek, Artur Jedrzejczyk — Jakub Blaszczykowski, Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski, Kamil Grosicki — Robert Lewandowski, Lukasz Teodorczyk. Selectioner: Adam Nawalka.
AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006447 (s)