News Flash:

Masina Tesla fara sofer, implicata intr-un accident mortal. Autoturismul in care se aflau doi pasageri s-a izbit de un copac

20 Aprilie 2021
342 Vizualizari | 0 Comentarii
masina tesla

Administratia pentru Siguranta Traficului pe Autostrazile Nationale din SUA a anuntat ca a lansat o noua investigatie impotriva Tesla, in urma unui accident fatal al unui automobil fara sofer al companiei, produs in Spring, Texas, produs weekendul trecut, relateaza CNBC.

Doi barbati au murit in urma accidentului, sambata noaptea. Potrivit multiplelor declaratii facute de politisti, se pare ca nimeni nu se afla la volanul automobilului Tesla.

Vehiculul electric, un Tesla 2019 Model S, s-a ciocnit de un copac si a luat foc. O persoana a fost gasita pe scaunul pasagerului din fata, iar alta era pe bancheta din spate a vehiculului.

Politia si NHTSA nu si-au incheiat investigatiile. Un raport preliminar nu este concludent si raman intrebari daca sistemele avansate de asistenta a conducatorului auto de la Tesla au fost activate inainte sau in timpul accidentului.
 

Sistemele companiei sunt comercializate sub numele de marca Autopilot, Full Self-Driving sau Full Self-Driving beta.

Tesla include standardul Autopilot in toate vehiculele sale mai noi si vinde Full Self-Driving pentru 10.000 USD, cu o optiune de abonament in lucru.

Pilotul automat si tehnologia Full Self-Driving (sau FSD) nu fac vehiculele Tesla sigure pentru a circula fara un sofer la volan.

Unii clienti care achizitioneaza optiunea FSD primesc, de asemenea, acces la o versiune "beta" pentru a incerca cele mai noi caracteristici care sunt adaugate la sistem pe drumurile publice, inainte ca toate erorile sa fie rezolvate.

Compania afirma in manualul automobilelor ca soferii trebuie sa utilizeze pilotul automat si FSD numai cu o "supraveghere activa".

In acelasi timp, CEO-ul Tesla, Elon Musk, sustine pe Twitter, unde are 50 de milioane de adepti, precum si in aparitiile sale publice, ca aceste sisteme sunt sigure si sunt imbunatatite continuu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004413 (s)