News Flash:

A inceput vaccinarea cu AstraZeneca fara programare, doar cu buletinul. Sunt peste 100.000 de locuri disponibile

16 Aprilie 2021
471 Vizualizari | 0 Comentarii

Romanii care vor sa se imunizeze cu serul companiei AstraZeneca o pot face de vineri fara sa isi mai faca o programare pe platforma.

Autoritatile transmit ca pentru vaccinarea cu acest ser sunt disponibile 104.000 de locuri la nivelul intregii tari.

Cei care vor sa se vaccineze cu Vaxzevria (AstraZeneca) trebuie sa verifice harta interactiva de pe platforma nationala de informare pentru a vedea unde sunt locuri libere pentru imunizarea cu AstraZeneca, dupa care se pot prezenta la respectiva locatie doar cu actul de identitate.

Vaccinarea se va realiza in limita capacitatii centrului, iar cei care vor sa se imunizeze trebuie sa se asigure ca nu au simptome asociate COVID-19.

Decizia de a permite vaccinarea cu AstraZeneca fara programare a fost luata in urma cu 3 zile si transmisa printr-o circulara a Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID, care a fost adusaa la cunostinta ministrului sanatatii de la acea vreme, Vlad Voiculescu.

Va reamintim, in ultimele saptamani mai multe tari au sistat imunizarea cu serul AstraZeneca sau au schimbat regimul de administrare al acestuia, dupa ce mai multe persoane ar fi dezvoltat tromboze cerebrale la scurt timp dupa inoculare. Danemarca si Norvegia au renuntat definitiv la acest ser. Islanda a decis ca persoanele peste 70 de ani sa fie vaccinate cu AstraZeneca, iar Finlanda si Suedia il administreaza celor peste 65 de ani. In Gremania, Italia, Olanda si Spania limita de varsta incepe de la 60 de ani, iar in Franta si Belgia de la 55.

Romania a decis sa continue folosirea vaccinului Vaxzevria la toate categoriile de varsta.

De asemenea, incepand de saptamana viitoare, la unul dintre centrele de imunizare din Timisoara,  cel amenajat la Societatea de Transport Public, vaccinul AstraZeneca va fi inlocuit cu Modena pe 6 fluxuri. Acestea vor deveni operationale din 19 aprilie.

La ultima raportare, la nivelul judetului Timis se administrasera 549 de vaccinuri cu serul AstraZeneca.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006658 (s)