News Flash:

Casa de Cultură Timișoara are un nou director interimar

16 Aprilie 2021
675 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara s-a mișcat surprinzător de repede și la doar o săptămână de la plecarea dintre noi a lui Pavel Dehelean, fostul director al Casei de Cultură a orașului, a găsit un înlocuitor extern, interimar. Camelia Mingasson, conducătoare a unei asociații timișorene, cu studii la Paris, va conduce, cel puțin în perioada următoare, instituția.

Dominic Fritz a semnat dispoziția de numire în funcția de director interimar al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara a doamnei Camelia Mingasson.  Absolventă a Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara și a unui Masterat în Management Cultural European, în cadrul Universității Paris 8, Camelia Mingasson este, din 2009, președinte al Asociaţiei Culturale Kratima din Timişoara, unde coordonează mai multe proiecte culturale și educaționale. Pe CV-ul evaluator de proiecte la Administrația Fondului Cultural Național, în anul 2020, impresar, în cadrul Agenţiei de Impresariat Artistic „Caroline Martin Musique”, din Paris, în 2004-2005, coordonator al departamentului cultural al Centrului Cultural Francez, în perioada 1996-2002.

„Propunerea, total neașteptată, a primarului Timișoarei, mă onorează și mă responsabilizează. Casa de Cultura este o instituție care are o contribuție importantă la promovarea valorilor culturale ale Timișoarei și ale Banatului, dar și la exprimarea acestora în context european”, a transmis Camelia Mingasson.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că a ales acest candidat pentru profesionalismul  și experiența în domeniu.

„Casa de Cultură a Municipiului Timișoara poate și trebuie să rămână un sprijin al comunității culturale timișorene, atât de încercată în acest an. Plecarea dintre noi a prof. Pavel Dehelean a lăsat un gol imens. Experiența doamnei Mingasson în coordonarea și evaluarea proiectelor culturale de anvergură este o garanție că această instituție este pe mâini bune până la organizarea concursului”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Interimatul directorului Casei de Cultură a Municipiului Timișoara va fi pe o perioadă de maxim 120 de zile, timp în care va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006077 (s)