News Flash:

MARE ATENTIE! Ce se intampla daca nu tratam sinuzita

9 Februarie 2017
1680 Vizualizari | 0 Comentarii
sinuzita2
Cand nu se intervine cu tratament corespunzator si simptomele acestei boli dureaza mai mult de 11-12 saptamani, se poate vorbi despre sinuzita cronica, aceasta faza putand duce la complicatii grave, printre care meningita si abcese cerebrale

Sinuzita reprezinta o inflamatie a mucoasei sinusurilor paranazale si producerea unei secretii purulente in interiorul sinusurilor. Are ca principale cauze infectiile, care in prima etapa sunt, de obicei, virale, dupa care se pot agrava cu suprainfectie bacteriana.

Sinuzitele trebuie tratate doar la indicatia medicului specialist. Tratamentul poate fi medicamentos sau chirurgical. Automedicatia nu este indicata, intrucat poate ameliora simptomatologia, dar poate masca afectiuni mai grave. Netratate, sinuzitele pot da complicatii.

Afectiuni cauzate de sinuzita netratata
Meningita. Este una dintre cele mai grave complicatii. Ea reprezinta extinderea infectiei la nivelul creierului, fie prin oase, fie prin sange. Daca nu este depistata la timp, meningita poate cauza leziuni cerebrale si chiar moartea.


Infectie a orbitei oculare. Infectia derivata din sinuzita poate afecta nervul optic. Acest lucru provoaca o scadere a calitatii vederii, temporara sau permanenta si uneori chiar orbire. O alta complicatie vizeaza afectarea muschilor care controleaza miscarile globului ocular si ale pleoapei.

Anevrism. Un alt risc grav este dat de aparitia cheagurilor de sange la nivelul craniului. Cheagurile de sange pot provoca anevrisme la nivelul creierului sau un atac cerebral care poate duce la deces.

Osteomielita. Sinuzita netratata poate genera in osteomielita, o infectie a oaselor craniene. Aceasta apare de obicei la oasele fruntii, iar simptomele asociate sunt migrene puternice, febra ridicata si o inflamare palpabila a oaselor.

Abces frontal. Se prezinta ca si tumefactie pastoasa dureroasa, care apare pe frunte. Se trateaza prin drenaj al abcesului si al sinusului, urmat de tratament antibiotic.

Polipi nazali. Acestia pot aparea ca o complicatie a sinuzitei, ingreunand mult respiratia. Cand se agraveaza, obstructia polipilor in caile respiratorii poate duce chiar la pierderea mirosului. Riscul este si mai mare in cazul pacientilor cu sinuzita cronica.

Traheobronsita. Neglijarea tratarii unei sinuzite poate genera complicatii la nivelul tractului respirator. Una dintre cele mai grave este traheobronsita, o inflamare a traheelor sau a bronhiilor cauzata de drenarea secretiilor purulente in spatele nasului.


tratament sinuzita cronica complicatii grave meningita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)