News Flash:

Maratonistul Tibi Useriu a luat startul in Ultramaratonul Everestului, considerat una dintre cele mai grele curse din lume

29 Mai 2018
963 Vizualizari | 0 Comentarii
Tiberiu Useriu

Tibi Useriu, maratonistul bistritean care a castigat pentru a treia oara consecutiv cel mai greu maraton de pe planeta, Artic Ultra 6633, a luat, marti, startul intr-o alta cursa extrema, considerata una dintre cele mai grele din lume, Ultramaratonul Everestului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Maratonistul Tibi Useriu a pornit, marti dimineata, in Ultramaratonul Everestului, o cursa extrema, una dintre cele mai grele de alergare din lume, care se desfasoara la cea mai mare altitudine. Cursa are 60 de kilometri si porneste de la 5.600 de metri altitudine, aerul rarefiat fiind cea mai grea provocare pentru maratonisti.

Tibi Useriu a ajuns in Himalaya in urma cu trei saptamani pentru a se aclimatiza cu temperaturile si cu altitudinea foarte mare.

La Ultramaratonul Everestului s-au inscris 22 de concurenti, Tibi Useriu fiind singurul roman.

Maratonistul din Bistrita-Nasaud alearga la Ultramaratonul Everestului pentru bolnavii de epilepsie si a luat cu el celebrul drapel tricolor inscriptionat cu Romania 100 pe care l-a avut si la Polul Nord.

Pe 16 martie 2018, dupa sapte zile de maraton bistriteanul Tibi Useriu a reusit sa castige, pentru a treia oara, cel mai greu maraton de pe planeta care se desfasoara dincolo de Cercul Polar, in Canada.

Tibi Useriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competitiei si a fluturat steagul Romaniei cu inscriptia Romania 100 trecand linia de finish.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006121 (s)