News Flash:

Un muncitor a murit si doi au fost raniti dupa ce un proiectil a explodat in Bacau

29 Mai 2018
999 Vizualizari | 0 Comentarii
obuz

Un muncitor a murit si doi au fost raniti, luni seara, dupa ce un un proiectil a explodat la o exploatare forestiera din comuna Asau, judetul Bacau.
UPDATE ora 21:10 - Informatii noi despre explozia din Bacau. Muncitorii incercau sa taie proiectilul

Muncitorii implicati in explozia unui proiectil de razboi intr-o padure din Bacau ar fi incercat sa-l taie si au fost avertizati de catre colegi ca ar putea exploda, spun surse apropiate anchetei.

Unul din muncitorii raniti de un proiectil de razboi este dus cu elicopterul la Iasi, iar celalalt la Spitalul Judetean Bacau. Barbatul care va ajunge la Iasi este in stare extrem de grava, in timp ce al doilea muncitor ranit este constient si stabil.


Sefa UPU-SMURD Iasi, prof.dr. Diana Cimpoesu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca muncitorul de 28 de ani care urmeaza sa ajunga la Iasi este in stare extrem de grava, dupa ce a suferit mai multe leziuni.

Acestuia i-au fost amputate ambele maini si are si plagi de artera femurala.

Tanarul de 26 de ani care urmeaza sa fie dus cu elicopterul la Bacau este, potrivit aceleiasi surse, constient si stabil.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca proiectilul a fost gasit de trei muncitori aflati in padure si au inceput sa-l taie. Doi colegi i-au observat si i-au avertizat sa nu atinga proiectilul deoarece ar putea exploda, insa primii trei au insistat, spunand ca vor sa-l taie. Doi muncitori au plecat din zona, iar la scurt timp s-a auzit explozia.

Arafat: Am trimis doua elicoptere SMURD

Purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu, a declarat pentru MEDIAFAX ca muncitorii faceau lucrari in momentul exploziei la exploatarea forestiera din zona Ciobanesti, comuna Asau.

Din primele date se pare ca unul dintre muncitori a lovit elementul de munitie cu un ciocan si din acest motiv s-a produs explozia.

”Echipele medicale sunt acolo si stim doar ca un muncitor a murit si alti doi au suferit rani grave”, a spus purtatorul de cuvant al ISU Bacau.

Potrivit acestuia, muncitorul care a murit avea 27 de ani.

”Cei doi raniti au fost dusi pe stadionul din Asau, pentru a fi preluati de elicopterul SMURD. Avem la fata locului echipa pirotehnica a Inspectoratului, pentru a vedea in ce imprejurari s-a produs acest incident tragic”, a spus Andrei Grecu.

Din primele date a reiesit ca proiectilul este din timpul unuia dintre Razboaiele Mondiale.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca au fost trimise doua elicoptere SMURD pentru cele doua persoane ranite, luni seara, in urma exploziei.

"Din pacate este vorba despre un decedat, alte doua persoane au fost ranite in aceasta explozie. Nu stim cu exactitate starea in care se afla cele doua persoane. Am trimis doua elicoptere SMURD, unul dintre ele a si ajuns deja. Cel mai probabil cele doua persoane vor fi transportate fie la Iasi, fie la Galati", a explicat Raed Arafat.

Arafat: Am trimis doua elicoptere SMURD pentru ranitii din explozia de la Bacau

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca au fost trimise doua elicoptere SMURD pentru cele doua persoane ranite, luni seara, in urma exploziei unui proiectil in judetul Bacau.

"Din pacate este vorba despre un decedat, alte doua persoane au fost ranite in aceasta explozie. Nu stim cu exactitate starea in care se afla cele doua persoane. Am trimis doua elicoptere SMURD, unul dintre ele a si ajuns deja. Cel mai probabil cele doua persoane vor fi transportate fie la Iasi, fie la Galati", a explicat Raed Arafat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004729 (s)