News Flash:

Mana dreapta a lui Mihail Vlasov si-a recunoscut vina in fata procurorilor DNA

26 Octombrie 2016
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
Vlasov
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus sesizarea instantei de judecata, cu acordul de recunoastere a vinovatiei a inculpatei Stefanescu Cornelia Liliana, la data faptelor sefa a cancelariei Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), cu privire la savarsirea infractiunilor de delapidare in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.
 
In perioada 2008 - 2014, inculpatul Vlasov Mihail, in calitate de presedinte al CCIR, abuzand de prerogativele functiei detinute, a intreprins demersuri pentru promovarea unor interese private, in detrimentul entitatii pe care o reprezinta, cu repercusiuni negative in planul climatului investitional, reducand, totodata, eficienta masurilor adoptate la nivel public pentru sustinerea si dezvoltarea economica interna.

Astfel, in perioada respectiva, inculpatul Vlasov Mihail si alte persoane din conducerea Camerei si a SC Romexpo SA, printre care si inculpata Stefanescu  Cornelia - Liliana, in calitate de sefa a cancelariei CCIR, prin actele si faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor celor doua organizatii. Astfel, prejudiciul total cauzat bugetului CCIR este de 54.342.145 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului Romexpo este de 6.086.741 lei.

Concret, inculpata Stefanescu  Cornelia - Liliana, in calitatea anterior amintita, in baza imputernicirii primita din partea presedintelui CCIR, a semnat trei contracte prin care au fost directionate fonduri din bugetul acestei institutii catre diverse persoane si societati, in scopul sprijinirii intereselor de afaceri ale acestuia din urma sau ale unor membri de familie ai acestuia. In prezenta aparatorului ales, inculpata Stefanescu  Cornelia - Liliana a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.


Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Stefanescu  Cornelia - Liliana va presta, o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile lucratoare, in cadrul Primariei in raza careia are stabilit domiciliul sau locuieste in fapt. Dosarul de urmarire penala privind pe inculpata Stefanescu  Cornelia – Liliana, impreuna cu acordul  de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Iasi.

dna ccir delapidare vlasov mihail prejudicii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005642 (s)