News Flash:

Mai putin de o treime din beneficiarii Rabla isi cumpara masini noi

22 Februarie 2015
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai putin de o treime dintre cei care obtin prima de casare in programul Rabla o si folosesc pentru a cumpara o masina noua, iar spre masinile mai putin poluante se indreapta mai degraba cetatenii decat institutiile si companiile, potrivit datelor transmise MEDIAFAX de AFM.
Potrivit datelor transmise la solicitarea MEDIAFAX de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), care gestioneaza programul Rabla, anul trecut, prin program au fost casate 20.394 de masini vechi si au fost decontate tot atatea tichete pentru achizitia de masini noi, de catre persoanele fizice si juridice.
Dintre cei 16.834 de cetateni care, casandu-si vechile masini, au obtinut tichetele de reducere de 6.500 de lei pentru achizitionarea unui autoturism nou, doar 5.446 le-au si folosit, in timp ce ceilalti 11.388 au preferat sa cedeze prima de casare.
Astfel, doua treimi dintre cei care au achizitionat autovehicule noi prin programul Rabla pentru persoane fizice au fost cetateni care au preluat prima de casare de la cei care au avut o masina mai veche de opt ani pe care au predat-o pentru casare, dar nu au avut posibilitatea sa si cumpere o masina noua.
Pe langa prima de casare au fost acordate si eco-bonusuri de 500 de lei, pentru achizitionarea unor autoturisme noi cat mai nepoluante, mai exact pentru achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km si respectiv achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Cei care au optat pentru autoturisme cu mai multe dintre aceste caracteristici au putut beneficia de maxim doua eco-bonusuri, adica de o reducere suplimentara de 1.000 de lei.
Anul trecut, au fost solicitate si obtinute 1.607 eco-bonusuri, dintre care 1.531 de persoane fizice si 76 de persoane juridice.
Detalii pe Mediafax.ro 

programul rabla afm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007878 (s)